QuikSilveR
Forumaš
RIspekt 0
Skoda SUPERMAN
|
 |
« na: Ožujak 06, 2010, 01:43:10 » |
|
Znaci ako netko zna ali ono 100% sigurno, sta i kako treba da se u Fabiji ugura 1.8T 20V motor, koji nosaci, koje polusosovine, koja getriba i da li ce sasija moci podrzati 250ks+ ? Molim bez glupavih komentara, "drama, to ce biti raketa", "extra, jel to ubacujes taj motor"...znaci tehnicki podatci, odgovori iskusnih ljudi itd !  Mislim da sam vidio jednog clana ciji brat je to ugurao u fabiju, pa bi molio njegov telefonski broj ( broj brata koji je to radio ) da se direktno raspitam... Hvala ! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
It isn't rockin', if wheel-shaft isn't knockin'
|
|
|
mate_st
Forumaš
RIspekt 0
1.4 16V ELEGANCE
|
 |
« Odgovor #1 na: Ožujak 06, 2010, 08:38:24 » |
|
Kolega mislim da ti je najkompetentniji za takav odgovor da kontaktiras petra rallya sa vwcc. Uzmi njegov broj i nazovi ga, kad je covjek g60 i 1.8t u lupa stavio misim da ce moc pomoc! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Favorit Extreme
Škoda klub / član
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #2 na: Ožujak 06, 2010, 10:12:36 » |
|
Ako imaš cijeli auto sa tim 1,8 motorom onda može, ako ti i najmanja sitnica fali onda zaboravi jer ćeš ispišati krv dok provozi kako treba. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tražim stalni posao.
|
|
|
QuikSilveR
Forumaš
RIspekt 0
Skoda SUPERMAN
|
 |
« Odgovor #3 na: Ožujak 06, 2010, 11:04:48 » |
|
mate, jel imas ti njegov broj negdje kod sebe ? @ favorit, nasao sam octaviju RS u njemackoj, pokupio je kamion sazada, pa je dovuci i kopusati sta treba iz nje 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Gonzaga
Forumaš
RIspekt 0
Octavia Mk1 vRS
|
 |
« Odgovor #4 na: Ožujak 06, 2010, 12:50:32 » |
|
Ako se radi o AUQ motoru (a mislim da je) sa KO3 sport turbinom je realnije 230KS max i to je poprilično nategnuto ako ostaviš originalne injektore gore koji su 314cc. Ako već slažeš onda si trebao uzet AGU motor koji ima šire portove u glavi motora, 440cc green top bosch injektore, 4 bar fpr,širu slikonsku usisnu cijev,Forge 007, CAI, kompletan auspuh od Millteka decat sa širom granom, KKK KO4 turbina, N75J verzija i naravno custom mapa kod matjaža ili već koga.. e to bi bio posao.. Ako ima ko kakvu još ideju neka nadopiše..
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 12:53:00 od Vanila Fejs »
|
Evidentirano
|
Forge Splitter Valve, Forge FMIC, eBay 5 layer Silicone TIP, BMC filter, 2.5" Milltek decat non resonated exhaust,G60/VR6 conversion,Peloquin diff, OCT tweaked by RSR Motorsport... 
|
|
|
Gonzaga
Forumaš
RIspekt 0
Octavia Mk1 vRS
|
 |
« Odgovor #5 na: Ožujak 06, 2010, 01:15:46 » |
|
Ili samo nabaviš od AGU motora glavu i baciš na AUQ i po gassuuuuuuu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Forge Splitter Valve, Forge FMIC, eBay 5 layer Silicone TIP, BMC filter, 2.5" Milltek decat non resonated exhaust,G60/VR6 conversion,Peloquin diff, OCT tweaked by RSR Motorsport... 
|
|
|
Stipe
Forumaš
RIspekt 0
najviđenija fabia u ZG :P
|
 |
« Odgovor #6 na: Ožujak 06, 2010, 01:18:00 » |
|
Kolega mislim da ti je najkompetentniji za takav odgovor da kontaktiras petra rallya sa vwcc. Uzmi njegov broj i nazovi ga, kad je covjek g60 i 1.8t u lupa stavio misim da ce moc pomoc!  potpis ja sam se davno bio čuo s njim, rekao da dofuram lovu i fabiu..i vratim se sa složenim 1.8T motorom ispod haube.. mislim da bi on mogao i nabavit motor dobro ti Favorit Extreme kaže, najbolje bi ti bilo uzet cijeli prednji kraj auto od kojeg uzimaš motor..jer će ti uvijek nekaj falit
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
danijel bedex
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #7 na: Ožujak 06, 2010, 01:42:34 » |
|
Najbolje kupit cijeli auto octavia rs,audi s3,iz neke nam susjede države i sve presložit na fabiu  a kaj sve treba pa netreba niš previše motor je najednostavnije,problemčeki dolaze kada se počne struja slagat tu je najviše posla  ,za dva dana si gotov ako se primiš posla i ako imaš sve djelove.  sada se slaže jedna ibiza u splitu 1.8t sve kovano u motoru nekih 400 ks ako ne i više,a pošto polo,fabia,ibiza imaju isti ovjes isti prednji koš nema straha da kaj puca.U ibizu,pola se serijski ugrađival 1.8 t dok u fabiu nije nema straha same slaži, neče ti dugo bit dosta tih 250 ks kada se na turbo motore navikneš to ti je neizlječivo 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 01:47:09 od danijel bedex »
|
Evidentirano
|
....
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #8 na: Ožujak 06, 2010, 03:17:59 » |
|
Ja sam se nedavno cuo sa Petrom u vezi iste stvari i rekao je da se vise nece bavit time jer se opekao par puta oko tih ugradnji i da se uvijek nesto zakomplicira. Slazem se sa covjekom. Ono sto ja znam zahvaljujuci FavEx-u je sljedece (motor 1.8T AUQ iz OctRS): - OctRS ima servo pumpu preko remenice; Fabia ima preko struje - mjenjac na tom motoru je preko poluge, a kod Fabie je preko sajli - treba trazit nove poluosovine jer sa 1.4 ne pasu na 1.8T (poluosovine sa OctRS su predugacke) - instrument tabla ne pase iz Oct u Fabiu - treba kupit novu pa ju kodirat ili maknut kod sa motora ili nesto trece... - treba prilagodit elektricnu instalaciju - itd, itd... AGU motor s druge strane ima gas preko sajle dok je kod Fabie elektricni. Jedina opcija da se ugradnja 1.8T motora u Fabiu napravi kako treba je pronac Ibizu Cupru ili Polo GTI (9N) i SVE sa tog auta prebacit u Fabiu, ali doslovce sve, samo da prakticki ostane interijer od Fabie. Kombiniranje dijelova da bi se doslo do konacnog rjesenja je mukotrpan i vremenski zahtjevan posao. I da, onaj tko krene sa ugradnjom 1.8T motora u Fabiu, a da nema barem 4000 eura na raspolaganju taj nije ciste glave i ne zna u sta se upusta. A i ta cifra je nategnuta...realnije je oko 5000 eura. ...za dva dana si gotov ako se primiš posla i ako imaš sve djelove...
Nisam mogao izdrzat a da ne "kazem" sljedece:  Tako nesto nema teoretske sanse da se napravi za manje od 2 tjedna, a kamoli 2 dana...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 03:20:41 od arcom »
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
danijel bedex
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #9 na: Ožujak 06, 2010, 03:40:42 » |
|
stari motor se stavi van u roku keks,novi ide gore za sat vremena nosači motora 3 kom od pola GTI,poluosovine idu fore od fabie rs,glavčine isto tak,da ti paše disk i čeljust od octavie rs,getriba octavia rs.Velim sa strujom je največe sranje ali se da riješit tj.treba imat osobu koja se kuži u to sve.Zato je najbolje da se uzme negdje slupana oktavia i da se s nje sve preseli jer drugačije si jebo ježa..dolazi polagano 5 mj.pa če bit slika i svega u vezi toga. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
....
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #10 na: Ožujak 06, 2010, 04:01:00 » |
|
Meni je sve to jasno; zadnja 2 tjedna sam izgubio na trazenje informacija o ugradnji tog motora i sam smjestaj i montaza motora na karoseriju je najmanji problem - kao sto si rekao, pase sve sa Pola GTI ili Fabie RS. A to da se novi motor stavi za 1h...mozda ga za 1h mozes zasarafit da stoji na ta 3 nosaca, ali to je tek 10% posla, ako ne i manje. Elektronika je jedini pravi problem jer, ponavljam, instrument tabla od Octavie nije ista kao ona od Fabie (niti po dimenzijama, niti po konektorima) i treba raskopat kompletnu instalaciju i preslozit da odgovara na Fabiu i njenu instrument tablu koju treba kodirat da radi sa ECU-om (nisam uopce siguran da li je imobilizator iste generacije na OctRS i Fabiji). Ima tu poprilicno puno posla. Svaka cast onome tko se upusti u to! Ja sam imao najbolju namjeru i zelju, ali trenutno nista od toga jer nemam uvjete za rad (citaj: garazu). Veselim se slikama u 5. mjesecu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
Djuka
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #11 na: Ožujak 06, 2010, 06:09:22 » |
|
nema teoretske sanse da se to slozi za 2 sata,evo imam auto doma i sve kaj treba s motorom pa nek neko slozi ak moze za 2 h... neki si misle da je to samo tak za slozit,a jako se varaju...ak nemas dijelove koji ti trebaju sve moras kupovat ili novo ili trazit rabljeno,a sve to kosta puno eura...ili da si sve sam slazes
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 06:16:27 od Djuka »
|
Evidentirano
|
|
|
|
danijel bedex
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Ožujak 06, 2010, 07:01:37 » |
|
reko sam dva dana ne dva sata  arcom aj ne izvlači se slagaj to nije to niš prekomplicirano sve se to da,reko mi električar kada sam mu pričal kaj pem slagat da on 1.8 t složi na postoječu elektroniku da mu je to veči gušt nego stavit komplet struju od 1.8T,lik samo slaže komplicirane stvari.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 07:15:39 od danijel bedex »
|
Evidentirano
|
....
|
|
|
mate_st
Forumaš
RIspekt 0
1.4 16V ELEGANCE
|
 |
« Odgovor #13 na: Ožujak 06, 2010, 07:30:27 » |
|
- mjenjac na tom motoru je preko poluge, a kod Fabie je preko sajli
ima fabija i sa polugom! Ja sam se nedavno cuo sa Petrom u vezi iste stvari i rekao je da se vise nece bavit time jer se opekao par puta oko tih ugradnji i da se uvijek nesto zakomplicira. Slazem se sa covjekom.
Kombiniranje dijelova da bi se doslo do konacnog rjesenja je mukotrpan i vremenski zahtjevan posao. I da, onaj tko krene sa ugradnjom 1.8T motora u Fabiu, a da nema barem 4000 eura na raspolaganju taj nije ciste glave i ne zna u sta se upusta. A i ta cifra je nategnuta...realnije je oko 5000 eura.
na ovo veliki potpis. Pa ljudi moji nije zamjenit golfa mk2 iz obicnog deziela u td, pa da je to bas tako lako kako se misli mislim da bi se svaki dan vidali auti nabijeni turbomotorima i konjima. Najlaksi swap se naapravi kad imas 2 motorakompletna jedan do drugog, pa kombiniras. Najlakse je nac oglas prodaje se motror cijena 700E i ljudi misle evo ga vec je u autu. Papir + olovka + zdrava logika = min 4000E, da sve bude u najboljem redu i da se imaju svi dijelovi na mootru!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
QuikSilveR
Forumaš
RIspekt 0
Skoda SUPERMAN
|
 |
« Odgovor #14 na: Ožujak 07, 2010, 01:18:35 » |
|
...i da dodam na sve ovo sto nitko nije spomenuo, iako se ne radi striktno o motoru...ako brzo ides, trebas i finu kocionu silu...Brembo sa 4 klipa za fabiju kit prednji 395€ + zadnje od gnoja 4 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|