Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 09:26:46
Škoda ForumŠkoda AutomobiliOctavia mk2Pogrešno gorivo
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Pogrešno gorivo  (Posjeta: 1366 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Flash
Forumaš

RIspekt 0

Octavia Combi elegance plus PD140

« na: Ožujak 06, 2010, 06:16:22 »

Pozdrav svima nakon dužeg izbivanja   ,

Neki dan mi se dogodilo da sam skoro ulio benzin umjesto dizela . već sam stavio crijevo u rezervar i u zadnji čas skužio zelenu boju umjesto crne.... Navika je navika, ubuduće ću provjeriti dvaput....

Zanima me da li se kome od vas dogodilo nešto slično i što ste napravili. Frend mi je jednom stavio par litara benzina u rezervar, pa onda dodao do vrha dizela i stavio deci dvotaktola (savjet mehaničara  -valjda mu se nije dalo prazniti rezervar) i sve je prošlo bez problema. Ipak radilo se o Golfu 2, kažu da se u njega i inače moglo stavljati po zimi malo benzina da se ne smrzne dizel, dok su novi motori puno osjetljiviji.....
Evidentirano

MTX

RIspekt 0

Škoda 1000 MB + Škoda Fabia Combi 2.0

« Odgovor #1 na: Ožujak 06, 2010, 06:41:00 »

Ovdje moras obavezno ispraznit rezervora i najbitnije ne palit auto niti davat kontakt da pumpa ne povuce benzin. Inace mozda se ne bi nista dogodilo da je do 2% benzina u dizelu tj. na 55 litara to ti je 1,1 litra ali na vlastitu odgovornost.
Evidentirano

Boro26
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #2 na: Ožujak 06, 2010, 11:51:42 »

Zavisi kakve si srece. Nekome ce 1L sjebat pumpu a sretnoj budali poput mene 5L nista. I susjedu se na peugeotu isto desilo da je stavio cak i vise, oko 50-ak kn i napunio do kraja dizelom, nema posljedica nikakvih. Stavis koju kap dvotaktola i kad malo ispraznis, opet napunis do vrha i tako par puta. Svima se desi, ili ce se desit. Zazujis kad cesce mjenjas auto i jbg. Citao sam da je gori slucaj stavit benzin u dizelasa, ma da mi je logicnije nekak da dizel moze vise nastetit benzincu posto je masniji i teze zapaljiv...??
Evidentirano
ivan_zg
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Ožujak 10, 2010, 08:15:38 »

Evo moj slucaj...Da se malo nasmijete

kupio auto(polovan, O2)...I dovezo se u zg...I taman imo dosta do benzinske...I reko moram pazit vozio sam benzinca sad da ne natočim benzin...Stanem, natankam-pomaknem se 10 m jer sam buraza moro zvat...Auto se zgasi...reko jebote koji sad K....
Upalim, on se opet zgasi nakon 3 sec....Pa reko u pm...kakav sam auto kupio...Proradi mi lampica(tek sad  da!!!!)

Pogledam račun..."Eurosuper 95"...ma reko nemoguće...pa pazio sam...jest da sam se čudio kak je šira rupa na O2 nego na cliu(benzin) za gorivo ali....Idem gledat tamo na pumpu..i fakat...da antankao sam benzin pun rezervar....

Zovem servisera kod kojeg servisiram aute i velim...čuj trebam te hitno napravio sam pizdariju(a znao je da dolazim do njega da pogleda šta sam kupio)...On ko iz topa:"Znam, benzin si nalio..."

Došlepao auto do njega...Ispraznili tank(skinuli sic), ispraznili(posisali) filter goriva, novi filter...ulili DIESEL, u filter također...i kresnuo nakon malo verglanja....i sve 5 evo već godinu dana...E sad on mi je rekao kad se vratio sa probne vožnje da sam imao više sreće nego pameti...I sreća da nisam na cestu izašo nego je praktički auto u leru samo odradio dok nije "registrirao nesto krivo"...i zgasio se...

A mislio sam da se ovo samo ženama može dogodit...Najsmješnije mi je to što sam si 5 puta rekao da moram pazit šta tankam jer sam do sad benzin točio gotovo uvijek....I opet ulio krivo...-mislim(ali samo mislim ) da mi se nakon toga to sad više nemože ponoviti
« Zadnja izmjena: Ožujak 10, 2010, 08:18:18 od ivan_zg » Evidentirano
mislavto
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #4 na: Ožujak 10, 2010, 04:24:09 »

ajme ja vidim ovdje priliku za biznis:smile
ajmo stancat I prodavat nalje za na rezervoar,kad otvorite poklopac da pise velikim slovima DIESEL ili BENZIN:smile,svim autima koji to nemaju vec negdje:smile
Evidentirano

www.cro-detailing.com

PRVI HRVATSKI DETAILING FORUM!

auto praonica BLIC
bellagio
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1,2 HTP '04

« Odgovor #5 na: Ožujak 10, 2010, 04:28:46 »

Haha, mislim da bi i to bilo badava.
Navika je navika.
Meni se hvala bogu nije još to desilo. Možda zato jer oduvijek tankam benzin.
A i dvaput pročitam što piše na svakom pištolju.
Evidentirano
ivan_zg
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #6 na: Ožujak 10, 2010, 08:58:30 »

ja sam isto....procitao....i pazio....i cudno mi je bilo kako cudno legne u rezervar surla od pistolja...(mislim da su benzinski malo tanji-mozda se varam ali nebitno)...i opet ne kuzim...tek kad se auto 2.zgasio....a sta ces.

slije ne loša ideja....ali ono....Veliki natpis....DIESEL. i upozorenje tipa :1. razmislite  koji auto vozite pa pređite na tocku 2; 2. razmislite još jednom prije nego stisnete pištolj; 3. ponovite pod 1.
Evidentirano
mislavto
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #7 na: Ožujak 10, 2010, 09:00:59 »

e tako nekako bi mozda trebalo ...svima se jednom dogode ako voze dva auta,jedan benzinac,drugi dizel,ili su presli s benzinca na dizela...
po meni bi bilo najbolje da proizvodaci naprave standard,npr dizelasi okrugli otvor,benzinci trokutasti,kockasti,nije bitno,al da se nikak nemre fulat...
Evidentirano

www.cro-detailing.com

PRVI HRVATSKI DETAILING FORUM!

auto praonica BLIC
Flash
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #8 na: Ožujak 11, 2010, 12:04:40 »

Da bilo bi super da je otvor na autu drugačiji, a do onda možda bi bilo unosno otvoriti specijalizirani servis samo za pražnjenje krivog i punjenje pravog goriva
Evidentirano

Tokal
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #9 na: Ožujak 11, 2010, 03:52:52 »

možda nebi bilo zgorega napraviti privjesak za ključeve umjesto svih jako korisnih medeka, sloneka i inih živina, u crnoj ili zelenoj boji s natpisom 'eurosuper' ili 'dizlo'

nešto u ovom stilu, ne grebe armaturu, lako se nađe u torbi ili džepu

http://www.pilotwear.com/store/p/2151-Embroidered-Remove-Before-Flight-Keychain.html

Evidentirano

CAVE CANEM
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: