Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 10:56:44
Škoda ForumŠkoda TuningTuningEngine swap
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Engine swap  (Posjeta: 702 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
vyex
Forumaš

RIspekt 0

Optimist s iskustvom

« na: Ožujak 15, 2010, 07:27:11 »

Pozdrav ljudi...

Ovako...na pragu sam ostvarenja svog sna,a to je vw corrado...i mogu jednog dobiti za jaaako male novce, al je frka u tome što je u originalu bio g60 kompresor, a swappan je 2.0 16v ABF motor iz golfa gti-a, ali nije spojena struja po njemu...
Dečko koji ga prodaje ga je ostavio kod majstora koji je to radio,ali nije dovršeno jer dečko nije imal para i sad taj corrado stoji već duže vrijeme tak i čeka mene 
I sad opet aaaali...majstor je napravio neki posao, ne znam ni sam kolko i šta, al hoće 8000 kn za taj posao...to meni sve smrdi neš jer mi je to previše...
Kolko bi koštalo inače da se provuče strujna instalacija na to?-i nije mi jasno zakaj nije korištena postojeća od g60...jel to ne paše?-bar djelomično? I jel se može nabavit rabljena takva za taj auto gdje i kolko bi to došlo?
...auto inače ima klimu, tempomat, putni komp, el. retrovizore i el. stakla i onaj aktivni spojler-jel bi strujna instalacija za to stvarno tak puno koštala?
Evidentirano
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba

RIspekt 4

Waldorf

« Odgovor #1 na: Ožujak 16, 2010, 12:02:38 »

Kakve veze ti imas sa majstorom???
Ja bih ti toplo savjetovao da taj lik koji prodaje auto prvo rijesi svoje probleme sa majstorom i tek onda uzmi auto od njega, ako bas zelis. Ovakve igre sa dugovanjima bez racuna bas i ne mirisu na nesto dobro.

8000kn te ne bi dosla nova novcata instalacija, a kamoli kemija nekog majstora.
Evidentirano

Tako Divlje Ide...

Kako se čuje šepavi TDI? Ovako:
Pazi kaktussssssssssss!
Šta ne paziššššššššššš?!
vyex
Forumaš

RIspekt 0

Optimist s iskustvom

« Odgovor #2 na: Ožujak 16, 2010, 11:20:12 »

Stvar je u tome kaj mi je žao tog auta da stoji tamo i trune, a pošto vidim da nebude tak brzo ugledao cestu htio bi riješiti to-naravno da nebi dug popravka preuzeo na sebe-radije ću iščupat sve van i ostavit tom "jeftinom" majstoru jer mi je susjed auto električar pa bi valjda znao i on složit to!
Pogotovo mi ga je žao jer je primjerak koji je bio namjenjen za američko tržište, a i zbog toga što je corrado sam po sebi rijedak primjerak auta na cestama...
Hvala na odgovoru
Evidentirano
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba

RIspekt 4

Waldorf

« Odgovor #3 na: Ožujak 16, 2010, 01:04:38 »

Baci oko na vwclubcroatia.com forum.
Instalacija se moze nabaviti polovna za taj 2.0 motor. Najbolje ti je da prvo osposobis motor da radi, a onda lako kasnije dodas el. retrovizore, stkla i tako to.

Iako meni nije nesto jasno - ako je taj auto u startu imao svu tu opremu, zasto je uopce izvadena kompletna instalacija sa njega? Jedino sta je trebalo zamijenit je instalacija koja ide od ECU-a na motor i eventualno par zica izmedu ECU-a i instrument table.

EDIT: Evo nesto taman za tebe
http://www.corrado.com.pl/elektryka/corrado92.pdf
« Zadnja izmjena: Ožujak 16, 2010, 02:55:51 od arcom » Evidentirano

Tako Divlje Ide...

Pazi kaktussssssssssss!
Šta ne paziššššššššššš?!
vyex
Forumaš

RIspekt 0

Optimist s iskustvom

« Odgovor #4 na: Ožujak 16, 2010, 04:43:28 »

Auuuu, vi'š taj pdf zlata vrijedi-hvala    Bio sam na forumu njihovom, al nisam naletio na to...

A taj dio swappanja motora u taj corrado nije ni meni jasan uopće...moram se ja detaljno raspitati oko tog corrada jer dečka nisam osobno kontaktirao nego mi je frend to spomenuo...
Možda je majstor uvidio da je dečko malo "manje sposoban" pa u njemu vidi zlatnu ribicu pa ga hoće izmust dobro...
Hvala na info!  Wink
Evidentirano
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba

RIspekt 4

Waldorf

« Odgovor #5 na: Ožujak 17, 2010, 12:47:45 »

Ima jedan prigodan vic:

Jednog dana probudi se automehanicar i sve nesto u oblacima...dolazi na neka vrata, a tamo Sv. Petar. Ovaj ga pita:
- Pa zar sam umro?! Nemoguce! Imam tek 35 godina!
A Petar mu odgovara:
- Kada smo zbrojili sve sate rada koje ste naplatili musterijama, ispada da ste radili 150 godina.

Tako mozda i ovaj meho pise radne sate
Evidentirano

Tako Divlje Ide...

Pazi kaktussssssssssss!
Šta ne paziššššššššššš?!
vyex
Forumaš

RIspekt 0

Optimist s iskustvom

« Odgovor #6 na: Ožujak 17, 2010, 11:25:05 »

Dobar 

Al, eto...sad dok se ja na sve strane raspitam, sad taj lik neće prodat auto... 
A možda i bolje pošto je u stanju u kakvom je, ali VEEELIKA ŠTETA jednog tak rijetkog auteka.
Evidentirano
FavoRAT
Forumaš

RIspekt 0

Felicia 1.3 LX

« Odgovor #7 na: Lipanj 01, 2010, 01:59:21 »

ja bi to uzea,proda 2.0 i vratia g60 pa nek puse
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: