daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« na: Travanj 11, 2010, 11:37:04 » |
|
Imam problem sa tlakom turbine,na večim okretajima mi dosta padne tlak,sa 1.0 bar na skoro 0.6 - 0.7 bara,pik mi je sada 1.3bara,gledao sam cijevi turbine nema vidljivih tragova propuštanja,imam deblju cijev od turbine iza desnog kotača, N75 ventil (K),downpipe 3",bez kat,srednji protočni lonac i zadnji serijski,chip od DSM motorsporta,prije nisam primjetio da mi toliko pada tlak,auto ide dobro,250km/h,ali me to muči zašto to toliko padne! Ako netko zna šta bi moglo biti nek napiše. HVALA!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
No turbo no fun,but no turbo no problems!!!
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #1 na: Travanj 11, 2010, 01:14:57 » |
|
mora past ne kuzim kaj te to muci meni je na serijala pado s 0.5 na 0.2 u visim okretajima a kaj se chipanog tice identicno ti se ponasa kako se i moj ponaso ili te muci kaj me juce nisi mogo stic do 240 +  , ili kaj si bacio malo plavog dima ? drugo kako si gledo cijevi turba , bez tlacenja istih neces nista vidit. znaci tlacenje i voda s sapunicom i spricat po svim spojevima
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 11, 2010, 01:17:26 od eNcode »
|
Evidentirano
|
 Skoda 1.8t power by niki piki tuning 
|
|
|
daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« Odgovor #2 na: Travanj 11, 2010, 01:23:14 » |
|
 za ovo do 240+,stizo sam ja tebe samo si ti prošo sa 40-50km/h više uz mene pa dok sam ja ubrzo,što se tlaka tiče to mi se prije nije događalo!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #3 na: Travanj 11, 2010, 01:26:42 » |
|
natlaci cijeli sustav pa vidi meni je pustalo na onim plasticnim uloscima za injektore ispod usisne grane ona gumeno crijevo i na samom spoju usisne grane i glave motora dovoljno da zeza
kad ces imat vremena navrati pa ispitamo , uzmem kompresor s posla i gledat i slusat di pusta ti
a onda opet imas sprung u blizini waste gate a pa postoji opet mogucnost da ti on ne drzi dovoljno dobro zatvoreno pa plinovi umjesto po impelerima idu okolo
a za ono drugo nisam proso s 40-50 km brze nikako,i opet 3 u autu pol tanka beznina, pun tank plina, muzika tezi sam dost
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« Odgovor #4 na: Travanj 11, 2010, 03:25:44 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« Odgovor #5 na: Svibanj 14, 2010, 09:30:08 » |
|
kaj nitko nezna ništa više o tom simptomu? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #6 na: Svibanj 14, 2010, 09:56:06 » |
|
briskoda,vwvortex,mkiv itd mislim da bi ti puno vise pomogli
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
core_zero
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #7 na: Svibanj 14, 2010, 10:09:11 » |
|
Imam problem sa tlakom turbine,na večim okretajima mi dosta padne tlak,sa 1.0 bar na skoro 0.6 - 0.7 bara,pik mi je sada 1.3bara,gledao sam cijevi turbine nema vidljivih tragova propuštanja,imam deblju cijev od turbine iza desnog kotača, N75 ventil (K),downpipe 3",bez kat,srednji protočni lonac i zadnji serijski,chip od DSM motorsporta,prije nisam primjetio da mi toliko pada tlak,auto ide dobro,250km/h,ali me to muči zašto to toliko padne! Ako netko zna šta bi moglo biti nek napiše. HVALA!!!
Pristisak mjeriš direktno čukicama? Hočeš da VCDSom provjerim koji pritisak ti ECU traži, da nije da ECU stvarno traži takav pritisak?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« Odgovor #8 na: Svibanj 14, 2010, 10:14:09 » |
|
Da direktno sa čukicama,možeš provjerit,makar čisto sumnjam da ecu traži takav pritisak! To mi se prije nije događalo u toj mjeri kad se jako motor i sve ostalo zagrije!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
QuikSilveR
Forumaš
RIspekt 0
Skoda SUPERMAN
|
 |
« Odgovor #9 na: Svibanj 15, 2010, 12:44:37 » |
|
Jesi ugradjivao novi WG ili BOV ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
It isn't rockin', if wheel-shaft isn't knockin'
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #10 na: Svibanj 15, 2010, 08:11:58 » |
|
i dalje ti stoji ono kaj sam ti reko provjeri usis da ne pusta negdje ima par omiljeih mjesta di zna "curiti" zrak i onda kreni dalje u kakvom su ti stanju crijeva ispod usisa kaj ide na FPR i ostala jer ona su onak od materijala izvana nutra guma i znaju biti trula
a kako radis u skodi ti si na izvoru svih informacija, u najgorem slucaju odnesi turbo na testiranje pa vidi jel on ok
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
exhaust
Forumaš
RIspekt 0
Octavia Mk2 2.0 TFSI by SM Chiptuning
|
 |
« Odgovor #11 na: Lipanj 17, 2010, 12:17:21 » |
|
mora past ne kuzim kaj te to muci meni je na serijala pado s 0.5 na 0.2 u visim okretajima a kaj se chipanog tice identicno ti se ponasa kako se i moj ponaso ili te muci kaj me juce nisi mogo stic do 240 +  , ili kaj si bacio malo plavog dima ? drugo kako si gledo cijevi turba , bez tlacenja istih neces nista vidit. znaci tlacenje i voda s sapunicom i spricat po svim spojevima Taj plavi dim mi mirisi da ti je turbo pri kraju, tj osovina rotora ima luft i nesto ulja ti pobjegne u ispuh i od tuda dim. - inace to je prvi znak da se treba pozabaviti turbom i eventualno reparacijom inace ti ide novi a to je malo..... too much
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #12 na: Lipanj 17, 2010, 02:28:40 » |
|
ne mora biti da je turbo los
moze biti i drugih razloga al definitivno sve treba pregledat
znam da ti moze baciti plavi dim ako je auto na uzbrdici/nizbrdici
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Gonzaga
Forumaš
RIspekt 0
Octavia Mk1 vRS
|
 |
« Odgovor #13 na: Lipanj 17, 2010, 06:07:53 » |
|
ili ako su ti gumice na ventilima u banani pa se zna zdimiti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Forge Splitter Valve, Forge FMIC, eBay 5 layer Silicone TIP, BMC filter, 2.5" Milltek decat non resonated exhaust,G60/VR6 conversion,Peloquin diff, OCT tweaked by RSR Motorsport... 
|
|
|
daracrs
Forumaš
RIspekt 1
DAS problem!!!
|
 |
« Odgovor #14 na: Lipanj 17, 2010, 07:35:57 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|