misonja
Škoda klub / član
RIspekt 0
|
 |
« na: Travanj 26, 2010, 06:31:24 » |
|
Nakon dosta proučavanja konačno sam krenuo u ozbiljnu kupovinu novog auta. Izbor je pao na Yeti-a.  Kao što naslov kaže radi se o modelu sa 110 KS, 4x4 u Ambition verziji + nekoliko nadoplata. Trenutna cijena s kojom baratam je oko 183 kkn. Obišao sam par trgovaca (u Zagrebu) i mogu reći da baš i nisu izdašni što se popusta tiče. Trenutna ponuda kreće se jedva oko 4% što cijenu spušta na oko 176 kkn. Po mom mišljenju to je prilično slab popust, pogotovo s obzirom na situaciju u kojoj se cijela država nalazi, a da o prepolovljenoj prodaji vozila i ne govorimo. dakle, zanimaju me vaša mišljenja o tome, naročito ako je neko u zadnje vrijeme kupovao automobil, te eventualna preporuka auto kuće p.s. jedna informacija za sve koje zanima Yeti - vrijeme isporuke se kreće od 150 - 180 dana zbog velike potražnje u EU
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #1 na: Travanj 26, 2010, 11:03:46 » |
|
Štaaa? 6 mjeseci vrijeme isporuke??? Koma! Ko da je ne znam što a ne Yeti  I, točno, samo 4% dolje je jako mali popust. Za ovo vrijeme i doba, i što je još važnije ovako će se nastaviti sigurno još godinu dana. Još dodatno na ovo vrijeme čekanja mogu biti sretni ako imaju kupce.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mislavto
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #2 na: Travanj 27, 2010, 09:33:19 » |
|
mramore,ocito tvornica nije predvidala da ce yeti biti toliko trazen pa nemaju tolike proizvodne kapacitete...mozda ce skoda poduzet po tom pitanju nesto u buducnosti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tigar_87
Forumaš
RIspekt 0
felicia 1.3MPi felicia 1.6MPi
|
 |
« Odgovor #3 na: Travanj 27, 2010, 09:37:06 » |
|
stvarno imaš volje cekati novi auto 6 mjeseci a koliko ce tek ljudi odustati od kupovine yetija kad cuju vrijeme isporuke
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Shvale
Škoda klub / član
RIspekt 1
|
 |
« Odgovor #4 na: Travanj 27, 2010, 10:46:41 » |
|
mramore,ocito tvornica nije predvidala da ce yeti biti toliko trazen pa nemaju tolike proizvodne kapacitete...mozda ce skoda poduzet po tom pitanju nesto u buducnosti
već se poduzima, izvršit će se neka premještanja zbog velike potražnje superba i yetija. do kraja godine se ukida octavia tour u Vrchlabí tvornici i tamo će se iz Kvasiny tvornice prebaciti roomster, tako da će se stvoriti dodatni kapaciteti za superb i yeti...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #5 na: Travanj 27, 2010, 10:50:42 » |
|
ocito tvornica nije predvidala da ce yeti biti toliko trazen pa nemaju tolike proizvodne kapacitete
ne mogu zadovoljiti potražnju u doba recesije? da je po tvom šta bi onda tek bilo da nije recesija i svi kupuju aute lijevo i desno, business as usuall!? nissan si je napravio teški negativni publicitet za redom čekanja od 9 do 12 mj. za kaškajija. još uvijek se toga ne mogu riješiti do kraja. shvale je upravo odgovorio 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #6 na: Travanj 27, 2010, 11:02:00 » |
|
misonja: Popust veći nećeš dobit jer su marže salona poprilično male. Moje mišljenje je da si dobro i dobio... Kolegica isto kupuje Yetija pa je dobila oko 5000 kuna popusta i to još preko poznanstava... Jest da je njezin slabiji za 30ak tisuća...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #7 na: Travanj 27, 2010, 11:07:48 » |
|
Koliko se sjećam negdje, u nekom drugom threadu, spominjao se popust od 7%
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #8 na: Travanj 27, 2010, 11:12:09 » |
|
Da... Možda je Vuk toliko dobio... Al njegov košta koliko ono? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170
|
 |
« Odgovor #9 na: Travanj 27, 2010, 11:25:34 » |
|
Nisam dobio 7% nego dosta vise, a jos kad se zbroje i neke druge stvari onda pogotovu.  Ovih dana idem na preuzimanje jos jednog s prijateljem 2.0 TDI 110 4x4 (vec sam ga spominjao), i dosao je 163 kkn, oprema Ambition plus nadoplate (sva stakla na struju, zatamnjena, ksenoni, parking senzori, dodatna 4 zvucnika i jos par nadoplata). Skontajte koliko je to popusta.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Administrator
RIspekt 2
Statler
|
 |
« Odgovor #10 na: Travanj 27, 2010, 11:26:49 » |
|
7% ide na poznanstvo i drugu, treću kupnju ako sam dobro shvatio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #11 na: Travanj 27, 2010, 11:28:15 » |
|
7% ide na poznanstvo i drugu, treću kupnju ako sam dobro shvatio.
A onda očito više od 7% ide na Vuka i imati Vuka kao prijatelja  Šalu na stranu, mislim da su mogući popusti puno viši ali treba za njih "raditi". Zapravo kada malo bolje razmislim...  i ja sam bio dobio (jako) dobar popust. Dakle, moguće je.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
misonja
Škoda klub / član
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Travanj 27, 2010, 01:19:48 » |
|
...ne očekujem neki nerealni popust, moraju i prodavači nešto zaraditi, ali mislim da je 5% neki minimum, a sve preko toga je dobrodošlo  U međuvremenu sam poslao mail na 10-ak adresa i već mi se javilo četvero trgovaca, te se iz njihovih odgovora može naslutiti da bi se mogao dogovoriti bolji popust. Danas ili sutra ću još porazgovarati s njima, pa ćemo vidjeti. ...razlika u cijeni s popustom od npr. 4% i 6% je nekih 4000 kn, što i nije puno na ukupnu cijenu automobila, ali svejedno čovjeka veseli 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170
|
 |
« Odgovor #13 na: Travanj 27, 2010, 03:16:12 » |
|
Moj savjet ti je da i nakon sto ti neki prodavac slozi za tebe dobar popust, opet prije kupnje odes sa svim time do drugog salona i ovi ce ti sigurno na tu cijenu jos spustiti. Druga stvar je da i nije sve u popustima, treba izvuci i ostale pogodnosti kao sto su besplatni svi troskovi (kasko,obvezno, tehnmicki...) do registracije itd za prvu godinu sto je takodjer lijepa cifra. A imas dosta takvih Yetija po salonima za isporuku odmah, pa ne kuzim zasto bi cekao toliko vremena. Pogledaj na sluzbenim stranicama, pa idi na "ispuruka odmah", nije da se nema sto izabrati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
hakkler
Forumaš
RIspekt 1
1.9tdi tour+ 2006.
|
 |
« Odgovor #14 na: Travanj 27, 2010, 08:14:59 » |
|
Pa za neki dodatni popust od x% mislim da ne bi bio problem i "potegnuti" i do Splita ,a ne samo orijntirat se na ZG.(btw. u isporuci odmah za isti model auta uz istovjetnu opremu ZG je najskuplji) 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 118,3ps = 9,4sek. = 5,6 lit
|
|
|
|