Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« na: Lipanj 08, 2010, 10:33:15 » |
|
Pitanje samo za znalce:
Da li se na Yetiu može preklapati sjedalo suvozača (dakle, naprijed tako da se preklopi pod 180o)?
Moje mišljenje je da se to ne može bilo kojoj Škodi. Nažalost.
I podpitanje, Škoda još uvijek nema grijanje prednjeg stakla sa ugrađenim žičicama, samo sa strujom zraka?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #1 na: Lipanj 08, 2010, 10:34:39 » |
|
Da, koliko ja znam, samo puše po staklu... Ovo za siceve nemam pojma.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170
|
 |
« Odgovor #2 na: Lipanj 08, 2010, 12:31:28 » |
|
Pitanje: nemože, nema to čak ni Berlingo koji je više MPV od Yetija( a bilo bi ponekad korisno). Kod Berlinga ja to riješim drugačije, dam sjedalo skroz naprijedm i naslon spustim skroz unazad (to bi bilo 180o, a ovo na što ti ciljaš bi bilo 0o  ) Podpitanje: nema, a tu kategoriju smatram više markentiškim trikom(to je prvi izmislio Ford ako se ne varam i večina proizvođaća ga nije slijedila) nego stvarnom koristi, kome stvarno treba tako nešto neka razmisli o Webasto grijanju ili barem dodatnom grijaču za diesel motore - što Škoda nudi za Yetija.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #3 na: Lipanj 08, 2010, 12:33:40 » |
|
Mislim da Škoda to nudi za manje više sve modele...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #4 na: Lipanj 08, 2010, 12:36:37 » |
|
Vjerojatno da, i za korištenje auta u polarnim uvjetima  obje ove stavke su korisnije nego samo grijanje prednjeg stakla.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
hakkler
Forumaš
RIspekt 1
1.9tdi tour+ 2006.
|
 |
« Odgovor #5 na: Lipanj 08, 2010, 04:31:40 » |
|
Možda su korisnije..al je skuplje sigurno XXXX više puta nasuprot prednjeg grijača stakla(još nisam primjetio to na Skodi).Za koji mislim da je super stvar..pogotovo kad poslije posla izađem van i vidim špigl na šajbama(11-2 mjeseca ovisi kakva je zima)..a ne živim u polarnim krajevima 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 118,3ps = 9,4sek. = 5,6 lit
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #6 na: Lipanj 08, 2010, 06:14:25 » |
|
Dodatni grijač za diesel motore nije skuplji od takvog stakla.Kod Yetija doplata za to je cca 1200 kn. Webasto vjerojatno jest (cca 7700 kn). A i popravak takvog stakla nakon sudara ili nekog manjeg oštećenja je opet puno skuplji od običnog stakla. EDIT: i još nešto, u konfiguratoru postoji kod Yetija  Grijanje vjetrobranskog stakla  za 1.568,94 kuna 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 08, 2010, 06:28:49 od Vuk »
|
Evidentirano
|
|
|
|
core_zero
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #7 na: Lipanj 08, 2010, 06:30:04 » |
|
Grijano prednje staklo je totalno sranje jer smeta kod vožnje noču  . Govorim iz osobnog iskustva jer mi ga ima stari na autu! Dodatni grijač za dizel motore je korisna stvar, obično riješena kao jaki elektični grijač na vodenom krugu grijanja. Potpomaže brže zagrijavanje motora (meni se subjektivno čini da se motor možda 1-2 min ranije zagrije na radnu temperaturu). Najviše dolazi do izražaja u zimi kad auto već nakon 30s počinje puhati mlaki zrak (ne topli). Ovo imam na mercedesu i mogu reči da ima smisla, samo što po pričama s mehaničarima obično izdrži oko 100kkm, a novi na mercu dođe cca 3 kkn Najbolje od svega je vebasto, kojeg znam samo iz kamiona. Ali je  . Ima više verzija, osnovne griju samo unutrašnjost, a bolje i rashladnu tekučinu motora. Da se isprogramirati da počne grijati u točno određeno vrijeme, određenu dužinu, svaki dan u tjednu i sl gluposti. Meni je to bilo super jer po največoj hladnoči sam ga podesio da počne grijati 30min prije nego što sam došao u kamion. Ukratko dočeka vas toplo vozilo, sa otopljenim staklima i predgrijanim motorom! mana je da traba pojačane akumulatore i da kod čestog korištena i kratkih tura voli iscuclati akumulatore.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #8 na: Lipanj 08, 2010, 06:39:37 » |
|
Od ekipe na forumu, webasto ima ST1111PE na svojoj Octaviji, pa najbolje može reć iz prve ruke više o tome. A za dodatni grijač sam malo prekasno saznao  koliko je koristan pa ga nisam doplatio na svom Yetiju. Za grijano prednje staklo sam pričao sa nekim vlasnicima fordova koji ga imaju i nisam baš čuo pohvale o tome. Sad opet sve ovisi gdje, tko i kako koristi auto. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #9 na: Lipanj 08, 2010, 07:10:13 » |
|
EDIT: i još nešto, u konfiguratoru postoji kod Yetija  Grijanje vjetrobranskog stakla  za 1.568,94 kuna  Da, vidio sam to. Zbog toga i pitanje. Jesu to žičice u prednjem staklu? Te žice su vrlo korisna stvar!!! Imam ih na Fordu, ne smetaju pri vožnji i nikada nemam zamagljeno staklo, a po zimi ostružem (bolje rečeno - samo povučem) led za cca. 1 minutu. Puhalica je glasna, spora (ne može grijati dok se voda u motoru ne ugrije), i nejednako grije staklo. Žice odmah počinju grijati nakon što se uključe, i to jednoliko. Zakon. Nisam postavio pitanje o grijaču motora. Tko je o tome počeo pisati? Opet malo offtopica? I rekao sam pitanje za znalce, a ne trkeljanje.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 08, 2010, 07:15:04 od Mramor »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #10 na: Lipanj 08, 2010, 08:32:38 » |
|
Mramore, krivo si skužio svrhu dodatnog grijača za dizel motore kod Škode. Nije tome namjena da grije motor, nego da čim prije počne puhati topli zrak za grijanje unutrašnjosti bez da se zagrije motor.  Zove se " dodatni grijač za dizel motore" ne zato što grije te motore nego zato što postoji samo na dizel motorima koji se sami po sebi sporo griju pogotovu zimi.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #11 na: Lipanj 08, 2010, 08:40:41 » |
|
ne može grijati dok se voda u motoru ne ugrije
Ovo iznad je potpuno netočno, jer upravo tome služi dodatni grijač, da bi puhalica grijala doke se voda u motoru još nije zagrijala. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #12 na: Lipanj 08, 2010, 09:40:26 » |
|
Jesam ja igdje rekao da pitam za dizel motore? Nisam. Niti sa jednom jedino riječju! To si ti iskonstruirao. Moje zadnje pitanje je bilo ovo: EDIT: i još nešto, u konfiguratoru postoji kod Yetija Grijanje vjetrobranskog stakla  za 1.568,94 kuna  Da, vidio sam to. Zbog toga i pitanje. Jesu to žičice u prednjem staklu?I da još jednom ponovim što sam rekao, jer se očito ne čita samo se piše: I rekao sam pitanje za znalce, a ne trkeljanje.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 08, 2010, 09:42:34 od Mramor »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vuk
Škoda klub / član
RIspekt 12
|
 |
« Odgovor #13 na: Lipanj 08, 2010, 09:51:56 » |
|
Onda pogledaj na briskoda forumu što  znalci kažu o tome: http://briskoda.net/forums/topic/163884-heated-windscreen/Tu ćeš naći jesu li ili nisu žičice u pitanju (doduše na superbu) i svi spominju fordove na kojima se te žice naglašeno vide. C/P  Hi, I have a heated screen on my Superb (She's 5 weeks old) and it DOES have wires running through it, altho not as noticeable as the Ford models. - controlled by a button on the Climate unit. (altho, i've never pressed it as yet...) Can take and post a pic if you like. Al.  Imaš i na škodinim službenim stranicama za skinut novi manual za modele proizvedene od ovog mjeseca ( since 6 / 2010) i imaju u opisu climatronica na mjestu gdje je dosad bio prekidač za paljenje webasta, paljenje baš tog grijanja vjetrobranskog stakla - to se nije spominjalo u manualu kakvog ja imam. I nisi rekao ni da ne pitaš za dizel motore ( a Yeti valjda ima i takve motore  ), a ovo što sam ja  iskonstruirao imaju samo dizel motori a služi upravo tome čemu i ti grijači u staklima, da čim prije odmagliš/odlediš stakla i to bez da se ugrije voda za koju si ti zaključio da mora bit ugrijana da bi grijala puhalica. A nemora i to na autu za koji si i pitao, ali s dizel motorom.  Valjda ćeš na ovom forumu nači prave znalce koji će ti odgovoriti onako kako ti želiš, bez " trkeljanja" ( forum je valjda pun vlasnika škodinih modela sa grijanjem vjtrobranskog stakla  ). Od mene je ovo sve u ovoj temi. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 08, 2010, 10:57:50 od Vuk »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor