Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 11:09:05
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1Ne radi klima
 Str: 1 [2]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Ne radi klima  (Posjeta: 1480 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
jale
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #15 na: Lipanj 16, 2010, 06:25:58 »

Riješeno. Klima ponovo hladi

Ispalo je najjeftinije tamo gdje sam mislio da je naskuplje.
Ovlašteni servis ASA PSS u Sarajevu.
Senzor 30 KM (15eura) ugradnja 48 KM (24 eura).

Ja zadovoljan!
Evidentirano

Skoda fabia combi, 2006, 1.9 SDI, elegance
FABIA is the BEST
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #16 na: Lipanj 17, 2010, 11:05:57 »

Vidim da je "jale" riješio problem i prošao prilično sretno. Imam sličan problem. Pali se lampica A/C, ali se ne pali kompresor. Plin i ulje u kompresoru su OK.
Eh sad, bio sam u jednom ovlaštenom servisu kažu da nije do elektronike (u smislu nekih davača struje) nego je do kompresora, ali kod njih u obzir dolazi samo zamjena za novi (cca 550 €).
U drugom servisu (napominjem da nije ovlašten, ali ima saradnju sa ovlaštenim - reparira kompresore) su mi dijagnosticirali problem sa remenicom i "kvačilom" (cca 160 €)
s tim da bi oni uradili kompletan pregled sistema, zamjenu svih filtera (ovo navodim jer navode da kao u ovlaštenom nikad ne mijenjaju neki filter koji se nalazi pored hladnjaka)
tako da bi ovaj iznos bio puno veći.
Interesira me kakvi su simptomi stradanja kvačila na kompresoru, napominjem da je klima normalno radila dan prije nego sam primijetio da se ne pali kompresor.
Unaprijed hvala!!!
Evidentirano
grga22
Škoda klub / član

RIspekt 3

« Odgovor #17 na: Lipanj 17, 2010, 11:08:55 »

Remenica se vrti u prazno, ali osovina kompresora ne... Ili ne koliko bi trebala. A kakav je to filter kod killera?
Evidentirano
FABIA is the BEST
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #18 na: Lipanj 17, 2010, 11:25:41 »

Pokazao mi je lik kako izgleda taj filter, doduše sa Passata ali kaže da su dosta slični.
Plastični je sa nekim aktivnim kuglicama i dođe sa desne strene u onoj tubi (cijev) tik pored killera.
Evidentirano
Mramor
Škoda klub / član

RIspekt 1

Škoda

« Odgovor #19 na: Lipanj 17, 2010, 11:41:06 »

To je filter aktivnog ugljena i košta 150-200 kn
Evidentirano

zmatija
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #20 na: Lipanj 17, 2010, 11:49:49 »

može slućajno slika?
Evidentirano

Ž@cko-OBD Master
EdoTz
Forumaš

RIspekt 0

Skoda Octavia 2.0 TDI elegance

« Odgovor #21 na: Lipanj 20, 2010, 09:43:56 »

Ma nije vam to klasican filter, nego filter za vlagu, suhi filter. Sumnjam da ti je on otisao, ali ako je klima bas puno koristena, onda bi ga mozda trebao zamijeniti.
Evidentirano
FABIA is the BEST
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #22 na: Lipanj 21, 2010, 07:30:24 »

Problem je bio u kvacilu kompresora. Polovan riješio problem za 50 €  Ponovo hladi ko luda... mada ce mi ovih dana izgleda trebati grijanje u autu
Evidentirano
Lim@ RS
Škoda klub / član

RIspekt 0

« Odgovor #23 na: Lipanj 21, 2010, 12:59:23 »

To je freonski filter kojeg nebi bilo lose zamjeniti kada se vec sve to raskapa...
Evidentirano

Skoda FABIA vRS
Vuk
Škoda klub / član

RIspekt 12

Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170

« Odgovor #24 na: Lipanj 21, 2010, 04:34:13 »

Vi ovdje govorite o "filter drieru" koji je sastavni dio večine rashladnih sistema.
Ovako nešto možda ?

http://www.automotive-air-conditioning-vehicle-parts.com/air-conditioning-receiver-driers-results.aspx?models-for=SKODA&Model=FABIA&part=receiver%20driers

http://www.oxfordcarrepairs.com/Sports-Components-Oil-Filter-for-Skoda-Fabia-HU719-7X.html

Evo c/p sa ovih stranica o tome:

FILTER DRIER:            

Depending on the type of air conditioning system fitted, this item can be called a Receiver Drier or an Accumulator.    (The Accumulator is fitted on the low pressure gas line of an air conditioning system between the Compressor and the Evaporator and is used in conjunction with an orifice tube).  The Receiver Drier is fitted on the high pressure liquid line of an air conditioning system between the Condenser and Expansion Device.  The Receiver Drier has two parts to it, the receiver and, of course, the drier.   The receiver section holds the right amount of refrigerant required by the system to ensure correct operation and to supply a steady flow of liquid refrigerant to the Expansion Device.  The drier section is responsible for removing moisture from the air conditioning system by means of a bag of desiccant which absorbs small quantities of moisture.  This is a very important part of the air conditioning system and should be changed at least every two years or when the system is repaired.  The most common reasons for failure is corrosion and desiccant deterioration which leads to severe system failure.
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
 Str: 1 [2]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: