Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:52:10
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1greške zapisane u kompjuteru
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: greške zapisane u kompjuteru  (Posjeta: 448 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
smirnoff
Forumaš

RIspekt 0

« na: Srpanj 07, 2010, 07:57:30 »

dakle, često se psominju greške koje se automatski zapisuju u komp auta. Sad mene zanima dali te greške treeba brisati ili one ne služe ničem osim da ukažu na neki problem koji je bio u radu motora i sl.??
mogu li te greške utjecati na rad drugih senzora na autu??
jer nitko u servisu ih neće badava obrisati a ja ne želim plaziti ( masno) za nešto što nije potrebno.
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #1 na: Srpanj 07, 2010, 08:57:49 »

greska koja se zapise u ecu sluzi da bi na servisu vidjeli prilikom dijagnoze koji je problem. imas aktivnu gresku (ona koja je aktualna u autu), imas povremenu gresku (koja se tu i tam dogodi i zapisana u kompu), naravno i sve greske koje su se dogodile, zapisuju se u kompu. Svatko tko ima kabel za dijagnostiku moze ti obrisati greske. Svaki serviser mora obrisati greske na servisu. A ako ides samo da ti se greske obrisu (recimo kako ja imam, imas tu u topicu jednom), kad se obrise ne javlja se vise. To mi i frend moze obrisati, a i moj meho ce mi obrisati i nece nista racunati. Nekad za neke greske recimo auto nece raditi ako je kvar otklonjen a nije obrisana greska jer komp npr iskljuci neki dio u sebi koji sluzi za upravljanje, i kad mu se obrise greska, tek onda opet provodi dijagnozu i provjeru, i ako nema greske, ne javlja

valjda nisam zakomplicirao i dao donekle objasnjenje
Evidentirano

Jesam mali, al sam vrazji Cheesy 

Serviser ECU-a
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: