zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« na: Kolovoz 02, 2010, 11:45:25 » |
|
pošto sam ja totalni neznalac oko muzike u autu, a imam želju da iza (na onu dasku) stavim dva zvučnika, trenutno imam samo ona dva u vratima (vozača i suvozača) a htjeo bi da je zvuk nešto bolji  . pa me s toga zanima koje i kakve zvučnike stavit, nešto dobro a da je jeftino  , ne mora bit nešto hebeno glasno da cijelo selo zna kad ja prolazim  , nego čisto onako da je zvuk nešto bolji u autu za one koji se voze iza mp3 u autu mi je Sony cdx-s2250:  info o njemu: http://www.twenga.co.uk/prices-CDX-S2250-SONY-Car-radio-6677-0sad ako možete na temelju ovih informacija dat mi linkove, cijene il bilo šta drugo što će bit vezano za zvučnike koje mogu ugradit 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #1 na: Kolovoz 02, 2010, 12:08:54 » |
|
Dobro, a jeftino? To jos nisu izmislili  Ako bas hoces nesto na zadnju policu onda uzmi elipse 6x9", ima ih od 300-600kn solidnih. Naravno, ima i dvostruko skupljih... Evo nekoliko modela pa izaberi sta ti vise estetski odgovara: 1. PIONEER TS-A6902i - 399kn 2. ALPINE SXE-6925S - 429kn 3. HERTZ DIECI DCX-690.1 - 469kn Moze i jeftinije, ako prelistas par oglasnika.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #2 na: Kolovoz 02, 2010, 12:12:57 » |
|
hehe, ma pod ''dobro'' sam mislio nešto solidno, ništa pretjerano a da je cijena isto ok  inače, hvala ti za ovo  btw. zanima me što točno trebam gledat kod zvučnika kad uzimam, da si mogu po njuškalu pogledat oglase pa možda naletim na nešto jeftino  evo naletio sam neke zvučnike, čini mi se ok ? http://www.njuskalo.hr/auto-zvucnici-pojacala/sony-xs-f6935-xplod-auto-zvucnici-oglas-1495412
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 02, 2010, 12:16:42 od zoky099 »
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #3 na: Kolovoz 02, 2010, 12:39:41 » |
|
Kod polovnih zvucnika uvijek trazi da ih cujes kako rade prije kupnje da ti ne bi netko podvalio neispravne i/ili ostecene zvucnike.
Mozes ti uzet i neke 16cm zvucnike, ali ako vec idu na zadnju policu onda bolje elipse uzet. Barem ces imat malo jaci bas.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #4 na: Kolovoz 02, 2010, 12:50:05 » |
|
hvala ti opet  a reci mi još samo, što je još važno kod zvučnika, ulazna/izlazna snaga ili ? recimo na ovom mom sony-u piše 50W×4 izlaza, dal to znači da zvučnik koji ću spajat na njega mora imat izlaznu snagu max. 50W ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #5 na: Kolovoz 02, 2010, 02:05:35 » |
|
Realno, ta snaga je vise u rangu 15-20W nego 50W no dobro...marketing cini svoje  Zvucnik koji ces spajat na taj headunit moze biti, uvjetno receno, bilo koji. Sve elipse do 600-700kn prolaze.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #6 na: Kolovoz 02, 2010, 03:49:03 » |
|
evo našao sam u emeceti neke onako jeftine zvučnike http://www.emmezeta.hr/multimedija/audio/auto-radio/?page=1&order_by=3#contentpa mi recite vaša mišljenja, od svih ovih jedini elipsa je ovaj od LG-a (treći red, druga slika), pa bi vjerovatno njega i uzeo, gledo sam i preko njuškala oglase i isto ima jeftinih, al jbg novo je novo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Risbo
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #7 na: Kolovoz 03, 2010, 12:55:03 » |
|
Preporučio bi ti recimo pioneer prije Sony-a, po meni ima puno bolji zvuk (barem ono što sam imao prilike čuti). 16 cm dvosistemci za cca 250 kn će ti biti i više nego dovoljni. Ionako je većina tih zvučnika jača od radija pa nemreš iskoristiti elipse od 100-200 W A bas najviše ovisi o dihtanju gepeka i nekim drugim stvarima a manje o samim zvučnicima  Imao sam male elipse (15x9 cm) na ploči od iverice kruto zašarafljenoj na auto i imali su više basa nego 20 cm trosistemci na običnoj polici 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #8 na: Kolovoz 03, 2010, 01:24:47 » |
|
znači slobodno mogu uzet ove pioneerce od 200kn, jedino što nisu elipsa već okrugli  , nadam se da to nije neki problem
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Risbo
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #9 na: Kolovoz 03, 2010, 01:44:31 » |
|
Ovi su jednosistemski ali bi trebali imati ok zvuk. Al ak možeš nabavi dvosistemske (imaju mali visokotonac u sredini) jer će ti tu vjerojatno faliti visokih tonova....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #10 na: Kolovoz 03, 2010, 01:50:04 » |
|
zbunjuje me to što na ovim ostalim piše dal su 2 il 3 sistemski zvučnici, a na pioneeru ne piše ništa
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #11 na: Kolovoz 03, 2010, 01:56:16 » |
|
Po slici vidis da nema visokotonca nego je umjesto njega ovaj konusni tuljak. Isti takvi dvosistemski ti imaju oznaku TS-G1712i i skuplji su cca. 60kn.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Kolovoz 03, 2010, 02:01:52 » |
|
hvala dečki i ja se ispričavam što sam vas ovako malo izmučio oko zvučnika  sad mi je može se reć jasnije što se tiče zvučnika, znam otprilike kakve trebam uzet i to mi je bitno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #13 na: Kolovoz 03, 2010, 02:26:15 » |
|
Jesi siguran?  Nego, sta nema Felicija neko mjesto vec tvornicki predvideno za straznje zvucnike? Steta rezat policu, ako bas ne moras...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
zoky099
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #14 na: Kolovoz 03, 2010, 02:36:00 » |
|
pa ono, ako opet zapnem pitat ću ja  ma nema nažalost, morat ću rezat tu policu iza jbg, kolega se bavi tim ozvučenjima za natjecanja i općenito, pa će on to sve fino sredit da ne bude baš nakaradno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|