Frngla
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« na: Kolovoz 16, 2010, 04:30:16 » |
|
Zanima me da li je neko provlacio kablove za zadnje zvucnike (fabia hatchback mk1) u zadnja vrata (tweetere)i dvosistemce one pored police i ima li neka "priprema" u classic opremi
hvala
jbg slucajno ovdje otvorih temu, ako moze admin da je prebaci u podforum In-Car Entertainment
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 16, 2010, 04:34:55 od Frngla »
|
Evidentirano
|
Škoda Fabia 1.4 Mpi - Шкода Фабиа 1.4 Мпи
|
|
|
zmatija
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #1 na: Kolovoz 16, 2010, 06:19:18 » |
|
ja sam na svojoj combi vukao ispod lijevog praga, odnosno ispod onih plastika, a dalje pod tepih pod zadnjim sjedalima. Stražnje plastike ti drže 3 vijka...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ž@cko-OBD Master
|
|
|
marcovz
Forumaš
RIspekt 1
Fabia 1.4MPI 2003 god
|
 |
« Odgovor #2 na: Kolovoz 16, 2010, 07:09:52 » |
|
i ja sam upravo u fazi... mene muci spajanje na radio (u konektoru nema zica za straznje zvucnike) a i treba kroz armaturu nekud provuci kablove... dalje idu kroz prag, dal po svakoj strani 1 kabel ili na jednoj strani oba (ovisno dal ce i pojacalo ici otraga), a otraga nije problem sakriti kablove ispod tepiha
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Jesam mali, al sam vrazji Serviser ECU-a
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #3 na: Kolovoz 17, 2010, 07:11:37 » |
|
Combi ima drugačiju plastiku i tapecirung gepeka, a idu i drugačiju zvučnici.
Sad, ja ne bih uopće stavljao tweetere u zadnja vrata, samo koaksijalce u policu i spojit direkt na HU. Što se tiče konektora, ili kupit Euro konektore u Chipoteci pa probat presložit, ili precvikat tvorničke Euro konektore pa nalemit nove ili precvikat žice za zadnje zvučnike na HU i spojit direkt.
Pripreme nemaš nikakve. A što se tiče zadnjih vrata i tweetera, nemaš u classcu niti uvodnicu u vrata, tak da trebaš kemijat da provučeš žice. Ali ja ih i dalje ne bih stavljao.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Frngla
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #4 na: Kolovoz 17, 2010, 08:45:25 » |
|
kako su shugavo odradili mnoge stvari, morat cu za distance dat oko 50 KM za prednje zvucnike, za dzekove 15-ak, onda prepravljati razne gluposti... u svakom slucaju hvala na brzim odgovorima zivjeli 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Fabia TG
Forumaš
RIspekt 1
Fabia 2000.
|
 |
« Odgovor #5 na: Kolovoz 17, 2010, 03:52:31 » |
|
provlacio sam kablove u stražnju policu, naravno za oba zvucnika ispod desnih plastika koje je bilo lakse izvadit nego vratit (Kao i mnogo toga u Fabki), po meni je glupo tweetere u stražnja vrata, jer su meni od 196cm odma blizu glave,... tako da mi je bolje rijesenje kroz pragove desne strane ( jer nema petljanja ispod volana) i na desnoj strani ima jedan mali kanal za provuc kablove....  radi lakšeg provlacenaj izvadija san i siceve da mi je lakse manevrirat....  Sritno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
škodilak 1.4 MPi
|
|
|
marcovz
Forumaš
RIspekt 1
Fabia 1.4MPI 2003 god
|
 |
« Odgovor #6 na: Kolovoz 17, 2010, 10:15:39 » |
|
ima mozda tko sa foruma negdje slike di je raskopani auto da vidim samo kud kablove vuci?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Jesam mali, al sam vrazji Serviser ECU-a
|
|
|
Fabia TG
Forumaš
RIspekt 1
Fabia 2000.
|
 |
« Odgovor #7 na: Kolovoz 18, 2010, 12:20:08 » |
|
ovisno od strane koje kreneš  1.izvadiš radio i pripremiš konektor i iza radija ces vidjeti prazan prostor, tu ti mogu proci kablovi, 2. Odokativno (koja glupa rič) izmiriš koliko ti triba kabela, zatim te kablove provuces do radija... i ispod podnice suvozackih nogu, ( ja sam vadio i sjedalo) 3. plastike interijera ( koje si jako pažljivo isčupao vanka) se hvataju na kopce, pa kablove samo poloziš po dnu uz desnu stranu Fabke, 4. kablovima zaobiđeš dio oko pojasa i nastaviš polagat kabel po podnici put stražnjeg sjedišta, na tom se djelu plastika interijera povlaci van( ima i jedan plastični čep na vidanje) te se tu kablovi podižu put gore , tj. prate liniju sjedišta, pa završe u djelu gdje je predvideno mjesto za zvucnik, u praznom prostoru ( sad ovisno o tebi gdje zeliš zvucnike tu staneš s jednim kablom, a s drugim nastaviš do livog prostora za zvučnik) , ili do police, kao ja  eto, nisam slikava jer su me ka i uvik iznervirale plastike.... ovo je ukratko, ono bez puno mudrovanja....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
škodilak 1.4 MPi
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #8 na: Kolovoz 18, 2010, 07:11:38 » |
|
Imam ja negdje... Moram potražit... Ali kod mene u tom trenutku nije bilo ni armature u autu. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kresimir
bpp
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #9 na: Kolovoz 18, 2010, 07:33:22 » |
|
Skines suvozacku ladicu, pocupas donje pragove sa desne strane i vuces zicu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Find me at : www..com
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #10 na: Kolovoz 18, 2010, 08:29:14 » |
|
I odokativno uzmes 6m kabela po zvucniku jer bolje da ostane 0,5m viska nego da ti fali 10cm.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
Fabia TG
Forumaš
RIspekt 1
Fabia 2000.
|
 |
« Odgovor #11 na: Kolovoz 18, 2010, 09:29:20 » |
|
odokativno  ladicu nije potrebno vaditi , ima laksi i jednostavniji nacin ispod podnice suvozaceva gazišta.... mi razglabamo a kolega Frngla je mozda odustao od provlacenja 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
škodilak 1.4 MPi
|
|
|
Frngla
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Kolovoz 18, 2010, 10:19:11 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #13 na: Kolovoz 18, 2010, 10:23:16 » |
|
Najlaksa? Daj nekome 100kn neka ti provuce kabele  Ja ne kuzim ovo, svi bi kruha preko pogace. Pa nece se auto sam od sebe rastavit i kasnije sastavit. Malo zasukat rukave i ide to, nije tako tesko. Cak ne moras ni pragove cupat van nego samo poguraj kabel ispod njih, a pretinac ti se drzi na cak 5 sarafa.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #14 na: Kolovoz 18, 2010, 10:26:23 » |
|
Kak znaš? Ja svoje vozilo dresiram. Još malo pa će sam sebi ulje mijenjat...  Za jedan kabel zvučnički, IMHO, nije potrebno uopće raskopavat. Ja sam kod sebe samo podgurao pod prag i pod plastike armature. Kad sam dodao još 5 kila bakra, onda sam trebo sve raskopat. I povezat kak spada i tako to...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|