Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 11:01:40
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1Centralno problem 2
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Centralno problem 2  (Posjeta: 523 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Vordas
Forumaš

RIspekt 0

« na: Kolovoz 20, 2010, 08:05:24 »

Na forumu već postoji ova tema ali kod mene se stvarno događa nešto čudno, pregledao sam sve kablove ali još nisam otvarao brave. Taman sam se spremao da otvorim vrata i skinem bravu kad evo novog simptoma tj. više njih.

Jučer kod jačeg kočenja auto se zaključao da bi na slijedećem kočenju zaključao, ok ništa čudno, vozim dalje, na dijelu gdje je asfalt eroziran od vode auto se lagano strese opet se zaključa i odključa, prođe šleper pored mene u kontra smjeru auto se strese od udara zraka i opet se zaključa.

Pitanje, odakle početi, raskopati sva vrata ili netko zna što bi to moglo biti?

Unaprijed hvala na pomoći 

Vrijedi cuga ako netko pomogne rješiti problem. 
Evidentirano
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba

RIspekt 4

Waldorf

« Odgovor #1 na: Kolovoz 20, 2010, 08:23:51 »

Auto ti je paranoican

Najvjerojatnije te zeza mikroprekidac u vozacevim vratima. Kada se auto strese, napravi se kontakt i zakljuca se...ili otkljuca.
Evidentirano

Tako Divlje Ide...

Kako se čuje šepavi TDI? Ovako:
Pazi kaktussssssssssss!
Šta ne paziššššššššššš?!
Vordas
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #2 na: Kolovoz 20, 2010, 04:29:49 »

Mislil sam mu tutnuti dva,tri normabela u rezervor, ništ nego bušilicu u ruke i 
Evidentirano
Vordas
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Kolovoz 26, 2010, 08:48:58 »

Poblem riješen.

Nije mikro prekidač, njegova funkcija je da daje signal da li su vrata zatvorena ako nema spoja centralno registrira da su vrata zatvorena jer on daje signal samo kad su vrata otvorena i nakon svih kombinacija ustvrdili smo da on nema puno veze sa zaključavanjem i odključavanjem vrata. Centralno funkcionira sa i bez njega.

Kontakti kablova, utikači-štekeri, provjereni svi i svi u redu ali spoj kod brave na pomak utikača zaključava i odkjučava vrata. Nakon skidanja bandaže svaki kabel pojedinačno, vučen pigan ljevo desno, otkriveno da je problem u priključku na bravi.

E sad problem je bio što su svi sa kojima smo kontaktirali tvrde da se brava ne može otvoriti i da se mora promjeniti u kompletu. Cijena 1000 kn. Da skratim tu je došlo do katkog spoja u mojoj glavi, unatoč glasu razuma ( moj otac autoelektričar sa 40 i kusur godina iskustva) odgovarao me od toga jer se obično u tim bravama nalaze motorići koji kad se rastave, razlete se jer se u njima nalaze kuglice i federčići, moj argumenat je bio ako već plaćam 1000 kunića pa da vidim zašto ih dajem.
Šlag na kraju brava se rastavlja ko od šale, mehanički dio od metala sa plastičnim dijelom  gdje se nalazi elektronika i motor spojen je sa dva šerafa, vijka jedan 5 mm i jedan od 3 mm i dvije kopče. Nakon toga imate dva dijela mehanički koji je jako dobro napravlje i plastični koji se može rastaviti tako da se dovrnu toraks vijci i odvoji poklopac ispod kojeg se nalazi motor kojeg možete naći usvakom autiću na daljinsko upravljanje i štampana pločica na kojoj se nalaze 4 mikro prekidača koji upravljaju radom motora i centralnim te dizanjem i spuštanjem prozora na okret ključa. Problem se nalazi u spoju utičnice i štampane ploče od koje se pojavio hladni lem ili došlo je do puknuća veze između kontakta i štampane ploćice jer je puknuo lem i dolazi do gubitka kontakta na svaki pomak utikača. Riješenje je nanovo zalemiti kontakte i to je to.
 Nažalost nisam uspio slikati sve jer nisam imao fotić a mobitel ima malo memorije i slab fotić.
Evidentirano
Vordas
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #4 na: Kolovoz 26, 2010, 09:09:09 »

Uploaded with ImageShack.us

Ove spojeve treba prelemiti.
Evidentirano
Vordas
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #5 na: Siječanj 14, 2011, 09:24:32 »

Samo da se pohvalim da su se problemi vratili ali u drugačijem obliku. KOd otvaranja vozačevih vrata čuje se klikanje brava u svim vratima i stakla na prednjim vratima se spuste do kraja. Čak se zna desiti da se čuje klikanje motora u bravama dok su vozačeva vrata otvorena. To se dešava samo kad je auto ugašen dok motor radi sve OK. Sutra ide na operaciju ali ovaj puta fotić je spreman.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: