Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:41:47
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1wuhuu, evo je nove
 Str: 1 [2] 3   Dolje
Ispis
Autor Tema: wuhuu, evo je nove  (Posjeta: 2528 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Bleki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS 2005

« Odgovor #15 na: Prosinac 12, 2006, 10:39:09 »

Za tu lovu je bolje kupit original (swift), nego skodinu kopiju. Ali mozda je bolje kopirat japance nego talijane, sto je slucaj sa seatom.
Evidentirano
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #16 na: Prosinac 13, 2006, 12:17:49 »

nova fabia ima daleko ljepsi prednji i zadnji kraj pa koliko hocete pricajte o kopiji swifta... kopija swifta? da. bolja od originala? DA!
Evidentirano

hrc
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #17 na: Prosinac 13, 2006, 01:45:11 »

meni od napred zgleda mrak malo su usrali retrovizore zgledaju ko kamijonski preveliko je to
Evidentirano
bibber
Forumaš

RIspekt 0

Škoda fan

« Odgovor #18 na: Prosinac 13, 2006, 09:01:55 »

a da li je ok cijena fabie od 10000 eura s najslabijim motorom i najslabijom opremom?
sa tom cijenom i opremom usporedjujem osnovnog roomstera s najslabijim motorom i cijenom od 12000 eura... s obzirom da je to novi auto i nudi vise prostora po meni je ok cijena
posve se sla¾em...
Ali kad pogleda¹ cijene u npr. Sloveniji za 10k€ dobije¹ finu Fabiju (tamo svi od najjeftinije imaju i ABS) a kod nas Ambiente nema ABSa.
na znam gdje je ta razlika u cijeni.... mo¾da znaju u PZ Auto???    >
Evidentirano
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #19 na: Prosinac 13, 2006, 09:33:39 »

zadnji put kad sam gledao ako nisam pogrijesio u racunici i fabia rs je u slo kostala 3000 eura manje
Evidentirano

dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #20 na: Prosinac 13, 2006, 10:08:37 »

a da li je ok cijena fabie od 10000 eura s najslabijim motorom i najslabijom opremom?

Meni osobno èini se da nije, jer se za tu lovu veæ uredno mogu kupiti Clio, Punto, Fiesta i ostatak ekipe, a to su vozila koja ne¹to vi¹e kotiraju od Fabije, vi¹e vrijede kao rabljeni, itd, itd.

Na stranu to ¹to mi svi ovdje znamo da je ©koda podcjenjenja kao marka, odnosno da ima takav image...

Evidentirano

Dentists do it twice a day!
dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #21 na: Prosinac 13, 2006, 10:19:09 »

Za tu lovu je bolje kupit original (swift), nego skodinu kopiju. Ali mozda je bolje kopirat japance nego talijane, sto je slucaj sa seatom.

Mislim da nisi u pravu. ©to se tièe kopiranja bolje je u tom sluèaju kopirati talijane, jer se zna tko radi najljep¹e automobile. Zna se takoðer koja je limuzina progla¹ena najljep¹im automobilom svih vremena. Naravno, ako pod kopiranjem mislimo na izgled, a mislimo, jer se o dizajnu i radi. Osim toga, Suzuki, a pogotovo Swift i nije ba¹ neki japanac. Proizvodi se u Maðarskoj u istoj tvornici u kojoj se , gle èuda!, proizvodi i Fiat, a prije toga Opel, pa tako ima¹ i neke potpuno jednake modele npr. Fiat sedici i Suzuki SX4.

O izgledu se inaèe ne raspravlja, ali ipak, ovo su objektivne stvari, pa prema tome...

Uz to treba napomenuti da ova prièa sa Seatom nikako ne stoji jer ne mo¾e jedan autor sam sebe kopirati, a kako se radi o istom dizajneru (Walter da Silva) za nekoliko modela (prva A156, A147, Seat Ibiza, Cordoba, Leon, Altea, Toledo), nema niti o govora o kopiranju.
Evidentirano

bibber
Forumaš

RIspekt 0

Škoda fan

« Odgovor #22 na: Prosinac 13, 2006, 12:04:37 »

Na stranu to ¹to mi svi ovdje znamo da je ©koda podcjenjenja kao marka, odnosno da ima takav image...

©koda nije podcijenjena kao marka. Ona ima toèno onakav image kakav su htjeli ¹efovi VAG koncerna: biti iza VW-a, a na suprotnoj strani od SEAT-a. Èak bih rekao da je po cijenama novih vozila malo i precijenjena, ali i to je dio politike ....

Inaèe, tko hoæe Suzukija kupit æe njega, a neæe gledati u Fabiju i misliti da kupuje Japanca. Kao i obrnuto uostalom...

Evidentirano
dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #23 na: Prosinac 13, 2006, 12:26:23 »

©koda nije podcijenjena kao marka. Ona ima toèno onakav image kakav su htjeli ¹efovi VAG koncerna: biti iza VW-a, a na suprotnoj strani od SEAT-a. Èak bih rekao da je po cijenama novih vozila malo i precijenjena, ali i to je dio politike ....

Mislio sam na to da je podcjenjena u oèima "naroda", pa sam tako i iznad napisao. Bolju æe cijenu kao rabljeni postiæi npr. Renault Clio ili jo¹ bolje VW Polo, nego Fabia. Naravno da je ©koda u koncernu pozicionirana onako kako gazde misle da treba biti. Iako ima i malih iznimaka. Npr. O2 RS i VW Golf GTI.

©to se cijena tièe definitivno je precjenjena, a to sam takoðer iznad napisao. Naime, i dalje stojim pri tvrdnji da je 10000€ za Fabiu, odnosno 12000€ za Roomstera previ¹e. Pogotovo jer se radi o "æelavcima".
Evidentirano

Bleki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS 2005

« Odgovor #24 na: Prosinac 13, 2006, 05:46:41 »

Mislio sam na to da je podcjenjena u oèima "naroda", pa sam tako i iznad napisao. Bolju æe cijenu kao rabljeni postiæi npr. Renault Clio ili jo¹ bolje VW Polo, nego Fabia. Naravno da je ©koda u koncernu pozicionirana onako kako gazde misle da treba biti. Iako ima i malih iznimaka. Npr. O2 RS i VW Golf GTI.

Nadji mi clio ili punto, koji imaju podjednaku opremu i km kao fabia, a da su skuplji. Polovne fabie drze bolju cijenu i od ibize, a fiesta, punto i clio su puno jeftiniji kao polovni.

Evidentirano
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #25 na: Prosinac 13, 2006, 06:12:17 »

polovna fabia ne drzi bolju cijenu od ibize... kad sam trazio fabiu s obzirom na manjak istih u oglasima sam trazio i polo i ibizu... polo je 1000-1500 eura skuplji istog godista i opreme s vjerojatno vecom kilometrazom, a ibiza kosta isto ili vise

osim toga, uspuredjujem li zadnju generaciju ibize i fabiu u svakom slucaju bi radije uzeo fabiu dok bi se vec premisljao izmedju predzadnje generacije ibize i fabie
Evidentirano

Bleki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS 2005

« Odgovor #26 na: Prosinac 13, 2006, 08:05:01 »

polovna fabia ne drzi bolju cijenu od ibize... kad sam trazio fabiu s obzirom na manjak istih u oglasima sam trazio i polo i ibizu... polo je 1000-1500 eura skuplji istog godista i opreme s vjerojatno vecom kilometrazom, a ibiza kosta isto ili vise

osim toga, uspuredjujem li zadnju generaciju ibize i fabiu u svakom slucaju bi radije uzeo fabiu dok bi se vec premisljao izmedju predzadnje generacije ibize i fabie

Sve koje sam gledao, bile su malo skuplje ili jednake cijene kao ibiza sa istim motorom i opremom. Jedina iznimka je fabia 1.4MPi bez klime koje su jeftinije.
Evidentirano
dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #27 na: Prosinac 14, 2006, 02:15:11 »

Nadji mi clio ili punto, koji imaju podjednaku opremu i km kao fabia, a da su skuplji. Polovne fabie drze bolju cijenu i od ibize, a fiesta, punto i clio su puno jeftiniji kao polovni.

Gle, ja zaista ne znam ¹to bih rekao. Naprosto nisi u pravu. Lupa¹ bez veze i bez argumenata. No veæ sam se navikao jer ovo nije prvi post u kojem tvrdi¹ ne¹to ¹to ne stoji.
Hint: koristi izraze kao ¹to su smatram, mislim, po mome mi¹ljenju ili IMO, IMHO, IMNSHO itd. bolje æe zvuèati.

Eto, bez daljnje ¾elje za maltretiranjem, shvati ovo kao dobronamjeran savjet.
Evidentirano

Favorit Extreme
Škoda klub / član

RIspekt 0

« Odgovor #28 na: Prosinac 14, 2006, 07:00:53 »

Nova fabia nema ¾mige u retrovizorima , ni ovo nisu onda slike konaènog modela.
Evidentirano

Tražim stalni posao.
Bleki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS 2005

« Odgovor #29 na: Prosinac 14, 2006, 09:06:32 »

Gle, ja zaista ne znam ¹to bih rekao. Naprosto nisi u pravu. Lupa¹ bez veze i bez argumenata. No veæ sam se navikao jer ovo nije prvi post u kojem tvrdi¹ ne¹to ¹to ne stoji.
Hint: koristi izraze kao ¹to su smatram, mislim, po mome mi¹ljenju ili IMO, IMHO, IMNSHO itd. bolje æe zvuèati.

Eto, bez daljnje ¾elje za maltretiranjem, shvati ovo kao dobronamjeran savjet.

Uzmi neki oglasnik i usporedi cijene, pa mi pokazi kako ja to tvrdim nesto sto ne stoji.
Ja sam u 8. mjesecu prosle godine prodavao svoju fabiu 1.4MPi i usporedjivao sam cjene, jer me zanimalo koliko mogu izvuci sa prodajom ili da zamjenim staro za novo, kao i razlika fabia-ibiza. Razlike u cjeni bas i nije bilo, jer je fabia 1.4 16V sa ibizom 1.4 16V (ako je u igri ista oprema) po cijeni ista, a recimo fabia 1.4 16V elegance je bila skuplja od bilo koje ibize 1.4 16V. Inace su ibize sa automatskom klimom, koju fabia nema u ponudi, bile malo skuplje ali to je razlika od 100-200 eura. Govorim o autima koji imaju istu opremu.
1.4MPi je jeftinija, ali to su bili jeftiniji auti kod kupnje, pa nema smisla da drze neku cijenu, pogotova ako nemaju neku narucitu dodatnu opremu.

Btw, clio i punto uopce ne drze cijenu, osim ako nisu nakrcani opremom. Znam da ih po auto kucama ne vole uzimat staro za novo, jer im treba jako dugo da ih se rjese. Prijatelj mi ima clio '02. g. sa 60-ak t km kojeg se ne moze prodat.  U Lozicu (zastupnik za renault) su mu ponudili smjesnu cifru, a ostali jos manje. Ista stvar je sa pugovima 206. Dok sam ja moju fabiu prodao za 2 dana.

« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2006, 09:08:40 od Bleki » Evidentirano
 Str: 1 [2] 3   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: