Gledaj, mi cijelo vrijeme govorimo o najjeftinijim modelima, dakle najslabiji motori, najlo¹ija oprema, pa prema tome...
Osim toga, nije mi se dalo navoditi sve aute ni¾e klase. Ba¹ u vrijeme kada si ti prodavao svoj automobil mogao si birati izmeðu novih Pola, Fieste, Punta i jo¹ kojeèega (ne sjeæam se toèno), a sve za cijenu ispod 10000 eura. Naime, cijene su se vrtile oko 60000 kuna. Ovdje ne spominjem opremu jer se, ponavljam, radi o najslabijim modelima, a ne mo¾e¹ mi ni u ludilu tvrditi da npr. jedan Polo slabije dr¾i cijenu od iste takove Fabije. To naprosto ne stoji.
Dodu¹e, kad malo bolje razmislim, kod tebe je mo¾da zaista tako kao govori¹, ali ZG tr¾i¹te? Èisto sumnjam. Pogledaj npr. cijene rablenih razvaljenih, ¹ugavih Golfova. Da su ne znam kakvi, to je VW, ili to je ¹vabo, a ¹vabo je ¹vabo. Takav je na¹ narod.
Takoðer, ti spominje¹ odlaske kod dealera, a ja ne govorim o tome. Naravno da æe ti trgovac baciti spiku u nadi da æe¹ popu¹iti i da æe¹ dati auto za bagatelu, jer kao, taj model ne ide.
Ovo ¹to si napisao za Punto isto tako ne stoji, jer se radio o autu (po testovima, a ne po "rekla-kazala" ili "majke mi") koji ima vrlo trajnu i kvalitetnu mehaniku, a i dijelovi su jeftini, tako da ne mo¾e biti istina da se takva vozila ne prodaju dobro kao rabljeni i da ih trgovci rabljenima ne vole uzimati. Pa ima¹ auto kuæe, i to dobre, poslovne,poznate auto kuæe, koje veæinu poslovanja temelje na talijanskim automobilima (TRCZ naprimjer). A zna se koja se vozila najbolje prodaju. Danas su takva vremena.
Normalna stvar je da auto koji kosta 60 t kn, nakon 3-4 ili vise god. i x prijedjenih km, ne drzi neku cijenu, ali ako tako gledas, ta fabia je u startu jeftinija.
Osim toga, ja nisam rekao da fabia drzi bolju cjenu od pola, jer je polo kao i ostatak fauvea kod nas precijenjen, nego sam usporedjivao fabiu sa ibizom, fiestom, puntom i cliom.
Nisam neki skoda freak, pa da fanaticno branim fabiu ili svoj izbor auta, ali mi je nakon vise od 4 mjeseca trazenja, isprobavanja i probnih voznji, fabia imala najbolji omjer ulozeno/dobiveno, a u kombinaciji su bili razni modeli, od seata, vw, pa do japanaca. S tim da kad se na kraju birao novi auto, rekao sam da necu fabiu i necu diesel