Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 07, 2012, 05:04:58
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1wuhuu, evo je nove
 Str: 1 2 [3]   Dolje
Ispis
Autor Tema: wuhuu, evo je nove  (Posjeta: 2531 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #30 na: Prosinac 15, 2006, 10:56:47 »

Gledaj, mi cijelo vrijeme govorimo o najjeftinijim modelima, dakle najslabiji motori, najlo¹ija oprema, pa prema tome...

Osim toga, nije mi se dalo navoditi sve aute ni¾e klase. Ba¹ u vrijeme kada si ti prodavao svoj automobil mogao si birati izmeðu novih Pola, Fieste, Punta i jo¹ kojeèega (ne sjeæam se toèno), a sve za cijenu ispod 10000 eura. Naime, cijene su se vrtile oko 60000 kuna. Ovdje ne spominjem opremu jer se, ponavljam, radi o najslabijim modelima, a ne mo¾e¹ mi ni u ludilu tvrditi da npr. jedan Polo slabije dr¾i cijenu od iste takove Fabije. To naprosto ne stoji.
Dodu¹e, kad malo bolje razmislim, kod tebe je mo¾da zaista tako kao govori¹, ali ZG tr¾i¹te? Èisto sumnjam. Pogledaj npr. cijene rablenih razvaljenih, ¹ugavih Golfova. Da su ne znam kakvi, to je VW, ili to je ¹vabo, a ¹vabo je ¹vabo. Takav je na¹ narod.

Takoðer, ti spominje¹ odlaske kod dealera, a ja ne govorim o tome. Naravno da æe ti trgovac baciti spiku u nadi da æe¹ popu¹iti i da æe¹ dati auto za bagatelu, jer kao, taj model ne ide.

Ovo ¹to si napisao za Punto isto tako ne stoji, jer se radio o autu (po testovima, a ne po "rekla-kazala" ili "majke mi") koji ima vrlo trajnu i kvalitetnu mehaniku, a i dijelovi su jeftini, tako da ne mo¾e biti istina da se takva vozila ne prodaju dobro kao rabljeni i da ih trgovci rabljenima ne vole uzimati. Pa ima¹ auto kuæe, i to dobre, poslovne,poznate auto kuæe, koje veæinu poslovanja temelje na talijanskim automobilima (TRCZ naprimjer). A zna se koja se vozila najbolje prodaju. Danas su takva vremena.
Evidentirano

Dentists do it twice a day!
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #31 na: Prosinac 15, 2006, 11:44:46 »

svaki auto ima svog kupca

vratimo se na novu fabiju!
Evidentirano

Bleki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS 2005

« Odgovor #32 na: Prosinac 15, 2006, 03:43:31 »

Gledaj, mi cijelo vrijeme govorimo o najjeftinijim modelima, dakle najslabiji motori, najlo¹ija oprema, pa prema tome...

Osim toga, nije mi se dalo navoditi sve aute ni¾e klase. Ba¹ u vrijeme kada si ti prodavao svoj automobil mogao si birati izmeðu novih Pola, Fieste, Punta i jo¹ kojeèega (ne sjeæam se toèno), a sve za cijenu ispod 10000 eura. Naime, cijene su se vrtile oko 60000 kuna. Ovdje ne spominjem opremu jer se, ponavljam, radi o najslabijim modelima, a ne mo¾e¹ mi ni u ludilu tvrditi da npr. jedan Polo slabije dr¾i cijenu od iste takove Fabije. To naprosto ne stoji.
Dodu¹e, kad malo bolje razmislim, kod tebe je mo¾da zaista tako kao govori¹, ali ZG tr¾i¹te? Èisto sumnjam. Pogledaj npr. cijene rablenih razvaljenih, ¹ugavih Golfova. Da su ne znam kakvi, to je VW, ili to je ¹vabo, a ¹vabo je ¹vabo. Takav je na¹ narod.

Takoðer, ti spominje¹ odlaske kod dealera, a ja ne govorim o tome. Naravno da æe ti trgovac baciti spiku u nadi da æe¹ popu¹iti i da æe¹ dati auto za bagatelu, jer kao, taj model ne ide.

Ovo ¹to si napisao za Punto isto tako ne stoji, jer se radio o autu (po testovima, a ne po "rekla-kazala" ili "majke mi") koji ima vrlo trajnu i kvalitetnu mehaniku, a i dijelovi su jeftini, tako da ne mo¾e biti istina da se takva vozila ne prodaju dobro kao rabljeni i da ih trgovci rabljenima ne vole uzimati. Pa ima¹ auto kuæe, i to dobre, poslovne,poznate auto kuæe, koje veæinu poslovanja temelje na talijanskim automobilima (TRCZ naprimjer). A zna se koja se vozila najbolje prodaju. Danas su takva vremena.

Normalna stvar je da auto koji kosta 60 t kn, nakon 3-4 ili vise god. i x prijedjenih km, ne drzi neku cijenu, ali ako tako gledas, ta fabia je u startu jeftinija.
Osim toga, ja nisam rekao da fabia drzi bolju cjenu od pola, jer je polo kao i ostatak fauvea kod nas precijenjen, nego sam usporedjivao fabiu sa ibizom, fiestom, puntom i cliom.

Nisam neki skoda freak, pa da fanaticno branim fabiu ili svoj izbor auta, ali mi je nakon vise od 4 mjeseca trazenja, isprobavanja i probnih voznji, fabia imala najbolji omjer ulozeno/dobiveno, a u kombinaciji su bili razni modeli, od seata, vw, pa do japanaca. S tim da kad se na kraju birao novi auto, rekao sam da necu fabiu i necu diesel 
Evidentirano
dentist
Forumaš

RIspekt 1

« Odgovor #33 na: Prosinac 18, 2006, 11:27:29 »

E vidi¹, problem je u tome ¹to ta Fabia nije jeftinija. A o tome je i zapoèeta polemika. Upravo se o tome radi. Kupuje¹ auto koji je po cijeni "tu negdje" s ostalima, a kod prodaje mu cijena pada br¾e nego konkurenciji.
No, vratimo se na novu Fabiu kako "b" ka¾e. Uz èlanak o novoj Fabiji proèiato sam i malu vijest praæenu j¹ manjom slikom novog Superba. Auto bi se trebao pojaviti 2008. i imati opaku opremu i motore. Poèetak ponude: novi 1,8l turbo benzinac, a spominje se i magna ride aktivni ovjes (mljac!) s novog TT-a. Toplo se nadam da æe se vozilo izgledati kao na toj fotki. Linija je vi¹e vuèe na kupe, a auto æe imati 5 vrata, ¹to je vrlo praktièno, a rijetko u toj klasi (Renault Laguna, Toyota Avensis). Stajat æe na produ¾enoj platformi sada¹njeg Passata. Jedva èekam....

Inaèe, za Fabiu se vi¹e uopæe ne spominje verzija s trojim vratima. Èudno, jer se to davalo na velika zvona. Prva moderna trovratna ©koda. Osim 5 vrata spominje se i karavan koji dolazi krajem godine i sedan u 2008.
Nova RSica se takoðer spominje, a imat æe sasvim sigurno diesel i benzin izvedbu kao i O2. S time da æe benzinac najvjerojatnije biti 1,4 TSI (150 ili 170 ks) , a mo¾da i novi 1,8 TFSI iste snage (zapravo 170ks)

Inaèe, nevezano uz ovo, na forumu se dosta èesto uz 1,4 pi¹e kratica TFSI, ¹to nije toèno.
Motori opremljeni dvostrukim prednabijanjem (dakle turbina i kompresor) imaju oznaku TSI, a oni opremljeni samo turbinom TFSI.

Zanimljivo æe biti vidjeti usporedbu 1,4 TSI-ja od 170KS i 1,8 TFSI-ja iste snage. Dodu¹e, ne vjerujem da æe se oba motora moæi naæi u istom vozilu, ali tko zna.

Moj osobni izbor bio bi TSI.

Hm... banticu? Mo¾da sam trebao o ovome otvoriti novi thread...?   

Evidentirano

Dentists do it twice a day!
Juki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS

« Odgovor #34 na: Prosinac 18, 2006, 11:56:46 »

za njega bi za sve trebalo otvarati nove threadove (osim kad su bmw sedmice u pitanju )

inace, dobar info

nego, opet nigdje ne vidim vijest o 4x4 pogonu na bilo kojoj (jacoj) skodi. nakon ove moje vise ne zelim FWD auto uopce, pa ni RWD iako nisam probao. tolko proklizavanja po kisi mi se vise gadi, quattro powah xD
Evidentirano

Oni slabijeg duha, neka ne klikaju slijedeći link, posljedice mogu biti... iznimno ugodne
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #35 na: Prosinac 18, 2006, 06:21:38 »

2dentist: ovo se tice teme Wink

zanimljiva ce biti ponuda motora... samo da neku od njih budem mogao platiti uhhh 
Evidentirano

Str: 1 2 [3]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: