Miro
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« na: Siječanj 09, 2007, 07:58:36 » |
|
Ima li tko fabiu iz naslova. kako ste zadovoljni sa pouzdano¹æu motora? uz uobièajeno odr¾avanje koliko mogu km?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #1 na: Siječanj 09, 2007, 11:26:08 » |
|
Imam ja  Pouzdanost motora - vrlo zadovoljan (u 45000 KM niti jedna greskica) Potrosnja - manje zadovoljan (meni po Rijeci trosi oko 8,5 lit/100kn - skoro kao 2.0 od 85kW, hahaha) Zvuk - meni osobno odlican. S obzirom da ima 3 cilindra ima karakteristican zvuk kad se stavi zadnji protocni lonac. Sto se odrzavanja tice, ja mog vodim na servis svakih 15k KM, provjerim ulje svakih cca. 2k KM, tankam ga i...to je uglavnom to. Odlican motor za ravne krajeve, voli se vrtit u visoke okretaje, ne voli guzve u gradu (postaje uzasno zedan), a pogotovo one na uzbrdicama  Sto se kilometraze tice, evo, moj je na nesto malo iznad 45k KM u 3 godine svakakve voznje, a najmanje one stedljive 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
MTX
RIspekt 0
Škoda 1000 MB + Škoda Fabia Combi 2.0
|
 |
« Odgovor #2 na: Siječanj 09, 2007, 11:30:08 » |
|
Vidi se da nemas 2.0  lol
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #3 na: Siječanj 09, 2007, 11:33:05 » |
|
Da ga imam, toliko bi mi trosio 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
|
Mramor
Gost
|
 |
« Odgovor #4 na: Siječanj 09, 2007, 12:16:43 » |
|
Zakaj ti mali motori (1.2 pa i 1.4) tak puno tro¹e? What's the reason? I what's the point?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Juki
Forumaš
RIspekt 0
Fabia vRS
|
 |
« Odgovor #5 na: Siječanj 09, 2007, 12:27:50 » |
|
daj npr. banticu da nosi vrecu cementa, odnjesce jednu, dvije, mozda tri i umrijet od umora te se pocastit najfinijom hranom, vise neg obicno  a sad daj dentistu, slonicu, hrcu il meni da nosimo vrece cementa, mi bumo jih nosili dok nam ne dosadi, a isto cemo jesti koda ih i nismo nosili 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Oni slabijeg duha, neka ne klikaju slijedeći link, posljedice mogu biti... iznimno ugodne
|
|
|
|
Mramor
Gost
|
 |
« Odgovor #6 na: Siječanj 09, 2007, 12:29:57 » |
|
Jel ovo bio odgovor?  I kome 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Administrator
RIspekt 2
Statler
|
 |
« Odgovor #7 na: Siječanj 09, 2007, 12:47:47 » |
|
odgovor tebi ali ti ne znas kako bantic izgleda a i usporedba izmedju ljudi i auta nije realna jer ce mozda bantic za razliku od juke brze preci odredjenu dionicu, imati vise kondicije za hodanje sto nije isti slucaj s autima i strojevima... u gradskoj voznji bi slabiji auto trebao manje trositi a sudeci prema mtx-ovim pricama o njegovoj fabiji 2,0 - 1,4 je ipak stedljivija. kad zelis postici neko ubrzanje ili maks brzinu jaci auto ce s manje gasa odraditi taj posao za razliku od slabijeg osim toga 8,5l na 100km i nije velika potrosnja za gradsku voznju 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Mramor
Gost
|
 |
« Odgovor #8 na: Siječanj 09, 2007, 01:02:08 » |
|
osim toga 8,5l na 100km i nije velika potrosnja za gradsku voznju  Pa i nije. Ali mnogi novopeèeni dizel-loveri se ¹èuðavaju (reèeno na zagrebaèki  ) na tu èinjenicu. Jel ima itko da je ostvario realno bitno manje od 7 l u gradskom prometu? Dizel ili benzin. Osim Priusa naravno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bibber
Forumaš
RIspekt 0
Škoda fan
|
 |
« Odgovor #9 na: Siječanj 09, 2007, 02:35:32 » |
|
Imam i ja  Evo u tri godine 34 kkm. Potro¹nja u gradu je zaista "varirajuæa" - meni to ide od cca 7.5 do 11-12 (imam od kuæe do posla 3 km, na toj dionici ima dosta semafora i gu¾ve) Ali zato ¹tedljiv zaista mo¾e biti na otvorenoj cesti (ne autoputu). Meni npr. do mora (kroz Bosnu) bude 5.1 - 5.5 sa klimom i nakrcan do kraja (a ja sam imam 110 kg ;-) ) Ali ipak, sve u svemu ocjena mi je za sveukupni dojam - onako - jadna trojka... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Administrator
RIspekt 2
Statler
|
 |
« Odgovor #10 na: Siječanj 09, 2007, 02:43:27 » |
|
Meni npr. do mora (kroz Bosnu) bude 5.1 - 5.5 sa klimom i nakrcan do kraja
to je ono sto je meni interesantno... kako kroz bosnu manja potrosnja... dosao sam i do toga rjesenja  bosna je brdovita ali rijetko idu na brdo, vise zaobilaze oko brda  ne znam kakav je juzniji dio ali tamo gdje ja prodjem je takva situacija 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bibber
Forumaš
RIspekt 0
Škoda fan
|
 |
« Odgovor #11 na: Siječanj 09, 2007, 03:13:53 » |
|
bosna je brdovita ali rijetko idu na brdo, vise zaobilaze oko brda  ne znam kakav je juzniji dio ali tamo gdje ja prodjem je takva situacija  to je istina - ja proðem dva prava uspona (i spusta ;-) ) jedan tamo iza Travnika prema Bugojnu i onda iza Bugojna na Kupres. Sve ostalo je okolo-naokolo Ima i ne¹to malo kod nas tamo dole prema Brelima ali sitno. I sve u svemu ako doðe¹ do vrha sa poveæanom potro¹njom, nizbrdo æe¹ svakako iæi sa smanjenom, tako da je prosjek tu negdje. Samo ¹to je motor svoje otpatio ;-)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Mramor
Gost
|
 |
« Odgovor #12 na: Siječanj 09, 2007, 05:00:24 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Administrator
RIspekt 2
Statler
|
 |
« Odgovor #13 na: Siječanj 09, 2007, 05:15:03 » |
|
po rijeci bi morao stalno odvrtati za gore dolje  zaglibili smo u temi.... ajmo dalje o karakteristikama 1,2 motora tko sta zna,...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Miro
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #14 na: Siječanj 09, 2007, 09:56:47 » |
|
hvala na informacijama. izgleda da je ok motor i uz laganu vo¾nju ne pije puno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|