Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 07, 2012, 04:17:53
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1Fabia 1,2 47 kW
 Str: 1 [2]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Fabia 1,2 47 kW  (Posjeta: 1847 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Roli
Forumaš

RIspekt 0

High Torque Performance

« Odgovor #15 na: Siječanj 09, 2007, 10:49:14 »

imam i ja taj auto, nije bilo problema do sada kucam o drvo, preso oko 36 k km i servisiram ga normalno svakih 15 k km, trosi koliko trosi, u gradu od 7,5 - 8 L , ma kak god ga vozili dal brzo ili sporo Wink

a van grada dok ga npiknes na 80km na sat trosi 4,9 l 

autoput oko 9 L ----> voznje izmedju 130 -150, a ako ga vozite na 120 trosi nesto manje

Tongue

yuto ko auto u toj klasi je OK za kupiti

Evidentirano

Vuk
Škoda klub / član

RIspekt 12

Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170

« Odgovor #16 na: Siječanj 10, 2007, 05:10:08 »

Mislim da sam ovo vec negdje ovdje spomenuo ali evo opet. Fabiju sa tim motorom obicno mi daju u servisu kad svoju ostavim na redovnom. Na istoj relaciji gdje sa svojom TDI imam prosjek 6 taj motor mi trosi oko 10 litara. Mozda ga ja jednostavno previse gazim (naviknut na 133 KS pa dobijem 60-tak u istom autu Shocked) , ali mislim da je ipak preslab za Fabiju. Jednom sam istu relaciju prolazio sa O1 RS i dobro je gazio (s obzirom na uvjete u prometu) i trosila je manje od trocilindarske Fabije. Sve ostalo sa tim automobilom je u redu, ali mi tolika  potrosnja nikako ne lezi. Moj savjet je nekako se dobaciti do 1.4. Wink ili jos bolje SDI ako performanse nisu vazne (a kod SDI su stvarno katastrofa, kad vozim bratovu Ibizu SDI sa climatronicom ljeti ponekad pomislim da ispod prednjeg poklopca nema motora).
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #17 na: Siječanj 10, 2007, 08:17:15 »

O1 RS i dobro je gazio (s obzirom na uvjete u prometu) i trosila je manje od trocilindarske Fabije
to smo definirali na prethodnoj stranici.. zasto...
Evidentirano

bibber
Forumaš

RIspekt 0

Škoda fan

« Odgovor #18 na: Siječanj 10, 2007, 09:15:25 »

al evo sad malo gledam, èini se da su oba ova 1.2 trocilindrièna nasvirali na malo veæu snagu (slabiji na 60 a jaèi na 70 konjov)
Mo¾da æe to dati malo agilniji motor - ali te¹ko da æe manje tro¹iti. Ba¹ me zanima jel razlika samo u elektronici...

Vidim da za Roomster negdje navode oba motora u cjeniku...

A i nije mi jasno za¹to su u O2 stavili 1.4 sa 80 konja a u roomstera (a i u Leona) stavljaju ovaj jaèi, 86 konjski?
Evidentirano
Mramor
Gost
« Odgovor #19 na: Siječanj 10, 2007, 09:45:07 »

A i nije mi jasno za¹to su u O2 stavili 1.4 sa 80 konja a u roomstera (a i u Leona) stavljaju ovaj jaèi, 86 konjski?

He he .. debilizam  Cool
Evidentirano
Juki
Forumaš

RIspekt 0

Fabia vRS

« Odgovor #20 na: Siječanj 10, 2007, 07:15:56 »

tak je svejedno za octaviju imala ona 80 ili 86hp, ispod 100ks je, upravo, debilizam.

1.2 je puno laksi od SDIja, tj. 1.2 sa najslabijom opremom je najlaksa fabija koja se dadne dobit. otuda i manja potrosnja kad ju ne ganjas.
Evidentirano

Oni slabijeg duha, neka ne klikaju slijedeći link, posljedice mogu biti... iznimno ugodne
Mramor
Gost
« Odgovor #21 na: Siječanj 11, 2007, 09:28:11 »

Evo danas vozim dotiènu Fabiu (1.2 47 kW), zamjenski auto, Oktavija mi je na servisu.

Dojmovi:

Jako dobri!

Mali¹an vuèe iz podruma, do 60-80 æera bez problema.
Pije malo previ¹e, ali nije ni¹ta stra¹no.
Imam jako dobro mi¹ljenje.

Napomena: vozio sam sam, i po gradu, i klima nije radila.

Dakle, za po gradu... super.

Fabia je kompaktna, osjetno manja od Oktavije, to se osjeti i u zavojima i na parkingu, naravno. Ali nije kabina ni¹ta tako jako buèna. Sasvim OK.

Motor dodu¹e traktorira kao da je dizela¹  meni je to simpatièno  Wink jo¹ me nije zaboljela glava  Wink
Evidentirano
 Str: 1 [2]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: