Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:36:04
Škoda ForumŠkoda servisPlinske instalacije1.4 MPI + plin - Fabia mk1
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: 1.4 MPI + plin - Fabia mk1  (Posjeta: 2906 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
fab1.4
Forumaš

RIspekt 0

« na: Srpanj 28, 2007, 07:14:51 »

Kakva su iskustva sa 1.4 MPI motorom i ugradnjom plina.
Konkretno me zanimaju problemi nakon ugradnje i stvari koje bi bilo dobro znati prije ugradnje plina.
Planiram u Auto Timu obavit ugradnju, pa ako itko ima iskustva s njima bio bih  :navodnikzahvalan .
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2008, 01:07:05 od bantic » Evidentirano
Tokal
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #1 na: Srpanj 28, 2007, 10:30:01 »

ja sam ugradio PRINS plin u zama-teh lučko, nizozemski plin, japanski injektori, to sve vrhunski funkcionira u 1.8t motoru,

ovo pišem samo kako bi možda pitao i kod njih i usporedio cijene

Evidentirano

CAVE CANEM
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #2 na: Srpanj 29, 2007, 07:56:21 »

ja sam ugradjivao plin u rijeckoj podruznici auto tima... sto se tice samih problema nisam ih uocio ili sam ih pripisao fabijinim boljkama 

kod normalne voznje se prakticki ni ne razlikuje previse osim kod ubrzanja gdje se osjeti razlika... prije mi je prosjecna potrosnja bila 8,4l/100km (po kompjuteru) a sada je 9,0l/100km u sto treba uzeti u obzir da je to 90% gradske voznje. s punjenjem od 34 l plina predjem oko 330 km sto je po meni sasvim ok

i jedna jako bitna stvar:

NE POSTOJI NIJEDAN DOBAR RAZLOG DA S A-TESTOM CEKAS REGISTRACIJU!!!
A-TEST OBAVI ODMAH PO UGRADNJI PLINA. NECES NISTA USTEDJETI CEKAJUCI OSIM STO CES MOZDA IMATI NAKNADNE TROSKOVE TIPA KAZNE ZA NEATESTIRAN PLIN ILI CES MOZDA KASNITI S REGISTRACIJOM PA POBRATI KAZNU ZA NEREGISTRIRANO VOZILO!!!

ovo sam pisao velikim slovima jer sam osjetio po dzepu kako je to voziti neregistriran auto sto mi uopce nije bilo potrebno 
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2007, 08:01:19 od bantic » Evidentirano

fab1.4
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Srpanj 29, 2007, 09:00:46 »

Hvala na informaciji. 
Kolko te kostala ugradnja plina, i na koliko kilometara si ga ugradivao?
Ima li problema sa cukanjem auta, paljenjem po zimi i slicnim stvarima?
Kako sve to funkcionira kada je klima upaljena tj. znam da se sa klimom gubi 10 - 15 % na snazi, sa plinom isto oko 10% pa pitanje glasi dali se mozes popeti uz brijeg kad je klima upaljena i vozis se na plin? 
Evidentirano
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #4 na: Srpanj 29, 2007, 09:37:41 »

10000kn ugradnja landi renzo, direktno ubrizgavanje
na nekih 77 kkm
nema problema s cukanjem auta, nisam uspio paliti po zimi jer je plin ugradjen kraj 5. mjeseca pali se prvo na benzin pa ne bi smjelo biti problema ni zimi

s klimom... a ide
Evidentirano

fab1.4
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #5 na: Rujan 05, 2007, 10:20:05 »

kolko ti okvirno trosi auto sa plinom?
Evidentirano
bantic
Administrator

RIspekt 2

Statler

« Odgovor #6 na: Rujan 05, 2007, 10:46:39 »

10-11 L
Evidentirano

Loborek
Forumaš

RIspekt 0

Fabia combi 2002 1,4 MPI + LPG

« Odgovor #7 na: Prosinac 09, 2008, 12:31:55 »

imam fabiju 1,4 MPI 50kw... sa ugradenim lovato sustavom...

ja sam ju kupio sa vec ugradenim plinom... i od tada napravio 16k km... problema sa plinom nikakvih... auto ide isto kao na benz... nisam primjetio razliku... pali normalno...

potrosnja podjednaka onoj na benz... malo visa, ne puno kao sto su neki imali slucaj...

isao sam ovo ljeto relaciju OS-ZG ... od pumpe do pumpe 7,3 l plina na 100km... vozio podravskom... (vozim nesto brze, da ne ispadne da sam ga pazio)
Evidentirano

Zagorje do Mexica
eNcode
bpp

RIspekt 0

LPG

« Odgovor #8 na: Prosinac 09, 2008, 08:41:55 »

ja sam ugradjivao plin u rijeckoj podruznici auto tima... sto se tice samih problema nisam ih uocio ili sam ih pripisao fabijinim boljkama 

kod normalne voznje se prakticki ni ne razlikuje previse osim kod ubrzanja gdje se osjeti razlika... prije mi je prosjecna potrosnja bila 8,4l/100km (po kompjuteru) a sada je 9,0l/100km u sto treba uzeti u obzir da je to 90% gradske voznje. s punjenjem od 34 l plina predjem oko 330 km sto je po meni sasvim ok

i jedna jako bitna stvar:

NE POSTOJI NIJEDAN DOBAR RAZLOG DA S A-TESTOM CEKAS REGISTRACIJU!!!
A-TEST OBAVI ODMAH PO UGRADNJI PLINA. NECES NISTA USTEDJETI CEKAJUCI OSIM STO CES MOZDA IMATI NAKNADNE TROSKOVE TIPA KAZNE ZA NEATESTIRAN PLIN ILI CES MOZDA KASNITI S REGISTRACIJOM PA POBRATI KAZNU ZA NEREGISTRIRANO VOZILO!!!

ovo sam pisao velikim slovima jer sam osjetio po dzepu kako je to voziti neregistriran auto sto mi uopce nije bilo potrebno 

ako nemas odmah love onda cekas
recimo i ja sam ceko u auto timu se da dogovoriti da ti ne pisu datum na papire
samim tim ti se otvara prostor
zakonski od dana ugradnje imas 15 dana da napravis atest
e sada ako su papiri bez datuma a ti papire nisi obvezan nositi u autu
i da te zaustave mozes im donjet papire i rec ugradio sam prije 3 dana i nisam doso na atest narucen sam tek za 4 dana i ne mogu ti nista
isto je meni bilo zaustavio me jednom nije ni skuzio plin a drugi put je skuzio reko sam mu da sam ugradio prije 3 dana i da sam narucen reko ok hvala i to je bilo to

samo nemoj cekat zadnji dan da radis atest napravi ga malo vise od mjesec dana prije rege  i to je to neces imat nikakvih problema

kaj se tice auto tima ok su imaju svoje musice ko svi i tu ne mozes pobjec , plin radi ok al izvedba zna biti malo losija jer rade u brzini a sada kak je ovo s plinom sumljam da imaju hrpu posla vec se mogu potruditi
Evidentirano

Skoda 1.8t power by niki piki tuning
mate_st
Forumaš

RIspekt 0

1.4 16V ELEGANCE

« Odgovor #9 na: Prosinac 09, 2008, 01:13:31 »

s klimom... a ide

a mislim da je ljepsa rijec vuce se...

kao i moja...kad vidi brig sa klimom samo sta mi ne zaplace na cesti...
Evidentirano
grga22
Škoda klub / član

RIspekt 3

« Odgovor #10 na: Prosinac 09, 2008, 01:20:36 »

Stavi joj povez preko očiju.... 
Evidentirano
zack
Škoda klub / član

RIspekt 0

octavia 1,6 lpg

« Odgovor #11 na: Prosinac 09, 2008, 01:37:28 »

ja sam ugradio Landija na O1 74kw,10 tkm je radilo savršeno,a sad me svakih par dana počne zezati minimum (vjerovatno lambda sonda na izdisaju). Inače po mom sudu pre slab motor za plin. Na plinu gubim oko 15% snage,pa na klimi 20% pa na gumama 17 još 10% pa nakrcam familiju i vozim se(vučem se) u klasi yuga 55. Savršeno bi bilo 1,8t ili eventualno 2,0 sve ostalo pre slabo za 1,3t težak auto. Napominjem ovo je moje mišljenje...
Evidentirano
Hrcko
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #12 na: Prosinac 09, 2008, 05:14:22 »

Gdje god hoces ugradi AUTO PLIN samo ne u AMK SIGET...... Bahati i neprofesionalni, misle da su pokupili svu pamet, rade banalne greske koje ne zele priznati i nakon pregleda vozila od ovlastenog servisera....Nako sto im  prijetis inspekcijom  i trezis povrat love onda se udostoje pogledat    ali i dalje ne zele priznati gresku ali barem nesto naprave
« Zadnja izmjena: Prosinac 09, 2008, 05:17:11 od Hrcko » Evidentirano
mate_st
Forumaš

RIspekt 0

1.4 16V ELEGANCE

« Odgovor #13 na: Prosinac 09, 2008, 05:26:49 »

viruj mi ima ih i po splitu takvih...bija sam s prijatelom svjedok i dok ne zaprijetis da ces polpuat radionu ako ti ne naprave auto ne poduzimaju nista...

zato tko god stavlja plin neka se dobvro raspita i neka ne gleda u 500 kn jer ce ih zaboravit brzo a ako auto ne bude radilo kako treba uvik ce zalit za ti 500,1000 kn...
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: