eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #135 na: Listopad 16, 2008, 04:34:32 » |
|
Ako ideš na MPI ubrizgavanje onda ti 15000 ne gine!
gle nije ja imam sistem koji ide do 160 kw ili 50 kw po cilindru i ne kosta 15000 kn da ga objesis za jajca protreses i pogledas
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Skoda 1.8t power by niki piki tuning 
|
|
|
Bleki
Forumaš
RIspekt 0
Fabia vRS 2005
|
 |
« Odgovor #136 na: Listopad 16, 2008, 06:09:51 » |
|
Meni su isto bile spominjane cifre od 15ak t kn za 1.8t motor. Sto se tice ostatka cifre troskova, ja sam racunao za prijedjenih 100t km i to sam racunao sve servise plinske instalacije, dodatne iznose za registraciju, sav potrosni materijal i ostale troskove. Uglavnom sve sto treba dodatno platiti vezano za plin za tih 100t km, zbog toga mi je ispala granica isplativosti na 50t km u eNcodeovom slucaju. ako netko ima volje neka tocnije izracuna, ja sam to napravio na brzinu
vezano za taxov motor, mislio sam na potrosnju goriva uz plin
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #137 na: Listopad 16, 2008, 06:40:04 » |
|
dobro encode je imao kombinaciju za plin tako da nisam mjerodavan neka cijene koja je, je oko 10-12 tkn s tim da se kod igora u auto timu moze neki popust sloziti
na 50t km po meni cista usteda je oko 18 tkn u tvoj dep s tim da si ispalito ugradnju servise regu i paljenje i povremenu voznju na benzin to sam gledo da godisnje radis 25 tkm
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 16, 2008, 06:50:15 od eNcode »
|
Evidentirano
|
|
|
|
tigar_87
Forumaš
RIspekt 0
felicia 1.3MPi felicia 1.6MPi
|
 |
« Odgovor #138 na: Listopad 16, 2008, 06:46:56 » |
|
koliko bi ja morao onda km raditi da bi mi se isplatio plin u feliciu?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #139 na: Listopad 16, 2008, 06:51:29 » |
|
ovisi koji sistem ugradis
a racunaj da ce ti se isplatit nece benzin biti 8 kn uvijek ko je ugradio plin prije ovog skakanje benzina taj ga je brzo isplatio jer je razlika bila velika sad je manja
a opet cim stavis plin vozis se vise tako da uglavnom ti se brzo isplati
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #140 na: Listopad 16, 2008, 09:04:54 » |
|
kaj se tice potronje mala moze biti na otvorenoj ceti ja svoju mogu spustit na 6 l
je, ali to ti je trenutačna ili na kraće udaljenosti ja sam imao i 5,6 na ravnoj cesti i konstantnoj brzini od 80-90. tj. tu negdje, možda malo i manje. ali čim dođe uzbrdica ili uspori-ubrzaj, baj baj potrošnjica  a racunaj da ce ti se isplatit nece benzin biti 8 kn uvijek
ko ni plin 3,35 u zemljama u susjedstvu plin je oko 5 kn
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 16, 2008, 09:07:02 od Mramor »
|
Evidentirano
|
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #141 na: Listopad 16, 2008, 09:17:13 » |
|
da ravna cesta brzina 80-90 i potrosnja pada sve ostalo samo raste
a gle iskoristi priliku dok je plin jeftin da se vozis na njega, kad poskupi bit ce pusiona ,samo ako benzin ostne oko 8 kn ako ide gore onda nece
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #142 na: Listopad 17, 2008, 09:20:40 » |
|
Danas ujutro idem sa Rumićem na posao. Imam štreku od samo 5km. Ali gradska (zagrebačka) gužva cijelim putem. I još pada kiša. Većinom se stoj u koloni, kad vozim maksimalno šaltam i lagan sam na gasu i kočenju, i svejedno imam potrošnju oko 10,7. Sa 1.6 MPI motorom. A pored mene crna O2 RS...  Koliku je tek on imao potrošnju!? Minimalno 13, vjerojatno više. Taj auto u takvoj gužvetini izgleda kao riba izvan vode. Ono, čak mi ga je žao!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lala 30
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #143 na: Listopad 17, 2008, 09:26:30 » |
|
Danas ujutro idem sa Rumićem na posao. Imam štreku od samo 5km. Ali gradska (zagrebačka) gužva cijelim putem. I još pada kiša. Većinom se stoj u koloni, kad vozim maksimalno šaltam i lagan sam na gasu i kočenju, i svejedno imam potrošnju oko 10,7. Sa 1.6 MPI motorom. A pored mene crna O2 RS...  Koliku je tek on imao potrošnju!? Minimalno 13, vjerojatno više. Taj auto u takvoj gužvetini izgleda kao riba izvan vode. Ono, čak mi ga je žao! možda je dizel pa manje troši od tvog kako si ga ti nazvao rumić-a 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dentist
Forumaš
RIspekt 1
|
 |
« Odgovor #144 na: Listopad 17, 2008, 10:39:01 » |
|
dalje, ne želim se upuštati u polemike oko potrošnje, ali imaj u vidu da živim u malom gradu, ima sveukupno tri raskršća sa semaforima, tako da vladaju uvijek uvjeti iz prigradske vožnje. u intervalu od 3.000 km displej je pokazivao prosjek od 9,2. priznajem da sam ga rijetko vozio,vozila ga žena, a računaj da je samo do vrtića i nazad 15 km( otvorene ceste) pa x2 čini 30 km dnevno otvorene ceste sa klincem odiza.
Vjerujem ti, donekle, jer i ja imam takvu vožnju. Meni npr. ne vjeruju da na 140 KS chipana O2 1,9 TDI combi sa stalno uključenim svim trošilima, prosječno po BC-u troši 5,2 - 5,3 l (s time da je realna potrošnja oko pola litre veća jer BC laže). Eto, 2 semafora, sve je ravno (više-manje), i otvorena cesta za posao 15 km tamo i 15 kom nazad. Jedino što ne mogu "progutati" je tih 7,nešto litara. Ipak mi se čini premalo. I još me nešto muči: kako stvari s potrošnjom idu sada kad je u igri plin? Je li BC pokazuje točno ili kako? Inače, sa starim autom (Alfa 156 1,8 TS od 144 ks i 17") sam redovito trošio između 8 i 8,5 litara benzina (također lagane vožnje). Pretpostavljam da bi meni RSica trošila 10 l (dakle, plina cca 11 l), a vozim vrlo vrlo lagano i nježno, pa mi se tvoja potrošnja čini nerealnom (što ne znači da nije točna)... Također, čudno mi je da se ne osjeti gubitak snage (odnosno razlika) kad se vozi na plin u odnosu na vožnju na benzin. I uz sve to, ruku na srce, da mi RS troši koliko i tvoj, sasvim sigurno ne bih u njega stavljao plin... Naravno, sve je stvar perspektive....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Dentists do it twice a day! 
|
|
|
tax
Forumaš
RIspekt 0
RS TFSI
|
 |
« Odgovor #145 na: Listopad 17, 2008, 12:22:51 » |
|
pa nisam ni rekao da troši 7 i nešto, nego da je to službeni podatak škode. prosjek izračunat na 3000km je sigurno dobar prosijek. isto tako i za plin, nisam ga računao po tanku plina nego sveukupan prosijek nakon 1700km: plin prosjek 10lit/100km benzin prosjek 1,37lit/100km Pretpostavljam da bi meni RSica trošila 10 l (dakle, plina cca 11 l), a vozim vrlo vrlo lagano i nježno, pa mi se tvoja potrošnja čini nerealnom (što ne znači da nije točna)...
po meni bi ti sa tvojom vožnjom trošila 9, pa dolaziš na gornje vrijednosti, jer 10lit plina+1 litar benzina čine 11lit goriva inače, prije rs-a imao sam istu alfu kao i ti(16cola gume), trošila mi je 8,5. što se tiče gubitka snage, nisam rekao da nema gubitka, nego da je jedva primjetan, da mi se možda pričinjava.rs-ica vuče od samog starta kao dizelaš, pa je teško procijeniti da li nakon 5.000 podivlja jače ili slabije. plin sam stavio jer sam morao ubiti pdv u firmi, pa između 18 cola felgi, multimedije ili plina izabrao sam plin (tako da me realno koštao 11.000 kuna) 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2008, 12:24:30 od tax »
|
Evidentirano
|
|
|
|
klotoida
Forumaš
RIspekt 0
rohrschirm bohrer
|
 |
« Odgovor #146 na: Listopad 17, 2008, 12:38:47 » |
|
Danas ujutro idem sa Rumićem na posao. Imam štreku od samo 5km. Ali gradska (zagrebačka) gužva cijelim putem. I još pada kiša. Većinom se stoj u koloni, kad vozim maksimalno šaltam i lagan sam na gasu i kočenju, i svejedno imam potrošnju oko 10,7. Sa 1.6 MPI motorom. A pored mene crna O2 RS...  Koliku je tek on imao potrošnju!? Minimalno 13, vjerojatno više. Taj auto u takvoj gužvetini izgleda kao riba izvan vode. Ono, čak mi ga je žao! Možda si mene vidio  Samo za informaciju, meni je potrošnja do posla kad idem od cure (2-3km kroz gužvu po Slavonskoj) u najboljem slučaju 17-18, a imao sam par puta i preko 23 po BC-u. U gradu mi rijetko pada ispod 12, kakva god relacija bila.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ambiguous string
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #147 na: Listopad 17, 2008, 11:53:59 » |
|
Možda si mene vidio  Ako je bilo oko 8:45h i bio si u krajnoj lijevoj traci ispred Westina onda će odgovor biti "da"  Ja sam jednom imao, mislim 22 (23? ne sjećam se više točno), i bilo mi je slabo od toga  Neka prekopavanja su bila u gradu. Svi poludili. Opće stajanje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dentist
Forumaš
RIspekt 1
|
 |
« Odgovor #148 na: Listopad 20, 2008, 09:49:24 » |
|
2TAX: ako ti je Alfa trošila oko 8,5 onda vozimo vrlo slično (ili imamo slične ovjete). OK potrošnja plina oko 11 je dosta prihvatljiva. Još kada bismo saznali točan gubitak snage.
Uz sve, nisam znao da si na 17" (i to utječe na smanjenu potrošnju).
2encode: ako si ugrađivao u Autotimu, a vidim da znaš i Igora, ondas bi morao znati da oni ugrađuju Landi Renzo i da je LR Omegas (bio) najmoderniji/najbplji sustav na tržištu, a cijena mu se vrtila oko 17000 kn (možda 15tak s popustom)...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Dentists do it twice a day! 
|
|
|
eNcode
bpp
RIspekt 0
LPG
|
 |
« Odgovor #149 na: Listopad 20, 2008, 09:56:30 » |
|
dentist da imam landi renzo omegas za motore od 110-160kw ispo me 8500 kn +PDV = 10300 kn prije godine dana ako treba skenirat cu ti racun i staviti ovdje da vidis
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|