Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Svibanj 20, 2012, 05:36:41
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1EPC
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: EPC  (Posjeta: 7132 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
egs
Forumaš

RIspekt 0

EPC
« na: Svibanj 08, 2006, 11:52:57 »

Po drugi put mi se nakon tankanja goriva (Ina) upalila lampica EPC. Inaèe je znao na hladno zatrzavati u prvoj minuti vo¾nje ali se nije palio EPC.Motor je 1.4 mpi. Startam motor...radi dobro, hoæu krenuti..ne prima gas, gu¹i se, ali se ne gasi i tada se upalila lampica EPC. Ugasim motor i ponovo ga upalim... Epc vi¹e ne svijetli, krenem...opet gu¹enje i upali se lampica. I onda kad se motor ugrije na radnu temperaturu sve pet...vuèe i ne gu¹i se. Je li netko imao slièna iskustva i ¹to bi moglo biti uzrok(gorivo, zaklopka snage,svjeæice, injektori,..)
Evidentirano
bojan
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4

« Odgovor #1 na: Svibanj 09, 2006, 11:11:11 »

odi provjeri akumulator, jel si vjerovatno poco okretat volan i servo je pocupo struju i onda se auto blesira, ja sam promjenio aku. i sve je normalno

a moze bit da ga treba malo raspuhat Grin Grin Grin
Evidentirano

©     K     O     D     A           M   V   J   !   !   !
MTX

RIspekt 0

Škoda 1000 MB + Škoda Fabia Combi 2.0

« Odgovor #2 na: Svibanj 09, 2006, 07:49:27 »

EPC ili elctronic power control nadzire pedalu gasa ili on se pali ako ti je neispravan jedan potenciometar na pedali gasa, prekidac na kocnici ili kuplungu. Takoder ti moze biti uzrok da si ga pretankao jer ako ga pretankas tj. tankas dalje kad ti pistolj skljocne (makr zvuci glupo) zna ti uvuc gorivo u filtar s aktivnim ugljenom pa ti se takoder upali ista lampica ili lampica emisije. Evo za prvo sam siguran a za drugo nisam siguran koja se tocno lampica pali ali znam da se to cesto dogada i ako ima covjek praksu pretankavat onda otide filtar s aktivnim ugljenom koji uopce nije jeftin. Grin
Evidentirano

PUGI
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Svibanj 09, 2006, 07:56:37 »

moze bit da nije zasarafio poklopac ob rezervara dobro(zvuci glupo)
Evidentirano

prodaja zubotehnicke i stomatoloske opreme
kupnja preko ebaya bez carine i poreza
pero_zdero
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #4 na: Svibanj 09, 2006, 08:02:58 »

Provijeri ©top ¹alter to je bila meni gre¹ka na polu 1.4
Zamijenjen i vi¹e se ne pali lampica.
Normalno resetiranje kompjutera i gre¹aka.
Evidentirano
egs
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #5 na: Svibanj 09, 2006, 10:40:08 »

MTX je sudeæi po dijagnostici bio najbli¾i.Ni mehanièar nezna odakle bi poèeo. U kompu je bilo zapisano 5 gre¹aka. Zapisao mi je na papir pa ja sad prepisujem:

16825 sist.ventil(valjda taj sa ugljenom)

17511 lambda-strujni krug grijanja

18047 davaè polo¾aja ½ gasa(g79+g185)

16524 lambda-nema aktivacije

18038 polo¾aj pedale gasa

Eto...ako budem morao sve to promijeniti bolje mi je gurnuti auto u more Grin
Evidentirano
Dr.Zlo
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #6 na: Svibanj 09, 2006, 10:44:59 »

za lamda sundu vjeruj mi je :'(
Evidentirano

True friends
are hard to find
harder to leave
and impossible to forget
PUGI
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #7 na: Svibanj 09, 2006, 10:55:55 »

onda kaj trebas javi na forumu buju ti decki sreili popust Tongue pa bu bolje,bus ga mogo pustit u savu Grin salim se,ali stvarno za taj popust
Evidentirano

prodaja zubotehnicke i stomatoloske opreme
kupnja preko ebaya bez carine i poreza
MTX

RIspekt 0

« Odgovor #8 na: Svibanj 10, 2006, 02:10:24 »

16825 - filter s aktivnim ugljenom - pokvaren magnetski ventil N80 ili prekinuta stuja ili kratki spoj

Rjesenje - kontrolirati magnetski ventil na filtru s aktivnim ugljenom, provjeriti sve cijevi od rezervoara goriva do zaklopke gasa
ili popraviti prekinutu stuju ili odstraniti kratki spoj

16524 - red cilindara 1 - sonda 2 - nema aktivnosti - losa lambda sonda za katalizatorom

Rjesenje - kontrolirati lamda sondu za katalizatorom - kontolirati grijanje lamda sonde za katalizatorom i po potrebi zamjeniti sondu 2

17511 - red cilindara 1 - sonda 1 - grijac - premala snaga grijanja - prekinuta struja do lambde 1, los ecu ili pokvarena lambda sonda 1

Rjesenje - prekontrolirati grijanje lambda sonde 1, odstraniti prekinuti dovod struje, zamjeniti ecu ili zanjeniti lambda sondu 1

18038 - senzor pedale gasa G79 - signal premalen - prekinut dovod struje ili kratki spoj - los senzor

Rjesenje - kontolirati potenciometre polozaja pedale gasa G79

18047 - senzor polozaja gasa G79 ili G 185 - signal nema smisao

Rjesenje - kontrolirati potenciometre polozaja pedale gasa i po potrebi zamjeniti pedalu gasa

Po meni ti slijedi ovo rjesenje - morat ces ocistit kontakte na obije lamda sonde ili ih zamjenit, vjerovatni uzrok negdje si natankao gorivo koje je u sebi imalo olova, morat ces zamjenit pedalu gasa a sto se tice ventila vjerovatno si ga samo pretankao pa kad se greska izbrise vise se nece pojavit. Ali ako komjuter je imao ovo sve upisano onda ti je uz EPC morala gorit i ona lampica na kojoj je mali zuti motor. Sve u svemu jedan veliki problem  , ali sve ces ti to rijesit Grin
Evidentirano

egs
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #9 na: Svibanj 10, 2006, 11:02:17 »

Hvala svima na odgovorima....u ponedjeljak idem na servis (na¾alost moram u ovla¹teni jer je drugima ovo veliki problem) pa æu dati izvje¹taj...pozdrav
Evidentirano
egs
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #10 na: Svibanj 11, 2006, 09:32:36 »

Danas je auto ko zmaj ...èitavi dan bez EPC-a, bez trzanja. Skoro sam na rezervi pa to znaèi da sam potro¹io gorivo nakon kojeg je sve poèelo...pa je moguæe i da je do lo¹eg benzina >
Evidentirano
MTX

RIspekt 0

« Odgovor #11 na: Svibanj 13, 2006, 12:17:12 »

Tesko do toga nego prije do kontakata, oni su najveci problem na modernim autima i ne bi vjerovao sto moze sve moze popravit samo od sebe samo kad istekas i ustekas konektor Grin
Evidentirano

egs
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #12 na: Svibanj 16, 2006, 10:46:56 »

Oèi¹æeni kontakti na sondama i ostalim senzorima, zamjenjen filter goriva. Dijagnostika ponovo pokazala gre¹ku na pedali gasa i ventilu za odu¹ak goriva - zamjenjena pedala gasa. Dao sam zamjeniti i lanac sa lanèanicima (nisam ga mogao vi¹e slu¹ati kako zvekeæe), filter ulja i ulje(Valvoline durablend 10w-40).
Uglavnom oèekujem da se EPC vi¹e neæe paliti Sve to me ko¹talo 2000 Kn
Hvala MTX i svima ostalima na pomoæi
Evidentirano
daci
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #13 na: Svibanj 30, 2006, 02:18:25 »

kolko si platio zamjenu lanca i lanèanika??
Evidentirano
egs
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #14 na: Lipanj 14, 2006, 04:59:30 »

Platio sam 1000 kn sa navedenim uljem i filterom goriva

Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: