mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« na: Studeni 21, 2008, 08:59:29 » |
|
Pozdrav forumaši !
Evo danas na poslu kolega mi kaže da je jučer bio tankat plin i čuo trač od čovjeka koji je dovezao plin cisternom da bi danas ili ovih dana plin trebao poskupit i da ga nigdje nema. Kaže došli ljudi čak iz zagreba tankat plin u popovaču, bio red za plin kao za naftne krize. Je li tko šta čuo ili zna nešto više?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bantic
Administrator
RIspekt 2
Statler
|
 |
« Odgovor #1 na: Studeni 21, 2008, 09:06:10 » |
|
u vladi su pederi koji su kontrolni paket ine prodali molu. ekipu iz mola zivo zaboli za jadne hrvate pa sad manipuliraju tim plinom da privatnici plin pocnu uvoziti izvana koji je skuplji kako bi i oni jednostavno digli cijene sto se i dogadja. nema opravdanog razloga za poskupljenje i nestasicu. ne znam cemu frka oko nestasice plina. cijene benzina su pale na razinu cijena kad je pocela masovna ugradnja plina sto nam vec nije bio problem placati. ja ako nema plina vozim na benzin.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mario091
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #2 na: Studeni 21, 2008, 09:09:29 » |
|
na tifonu je 3,99kn ja jucer natocio kod sebe u kvartu 3,35kn
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #3 na: Studeni 21, 2008, 09:11:24 » |
|
Jučer nam u servis došla stranka i kaže u AUTO TIMU joj ponudili plin na crno, BEZ RAČUNA  PO 4 KUNE!!, STRANKA PRISTALA ŠTA ĆE, U CIJELOM ZAGREBU NEMA PLINA, toliko o nestašici ha ha .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
daniels
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #4 na: Studeni 21, 2008, 09:27:45 » |
|
ponuda potražnja i eto veče cjene.sad se plin koristi i troš više nego prije 2-3god. i normalno da cjena raste jel je potražnja veča.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
ja jesam plod ove civilizacije ali ne i njezin sljedbenik
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #5 na: Studeni 21, 2008, 09:43:52 » |
|
Vlada nešto sprema. Ali budući da su nesposobni pitanje je šta će na kraju biti. Oni ne mogu ni svoje planove izvesti do kraja!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #6 na: Studeni 21, 2008, 10:01:16 » |
|
ponuda potražnja i eto veče cjene.sad se plin koristi i troš više nego prije 2-3god. i normalno da cjena raste jel je potražnja veča.
ok, sve to stoji ali mi imamo toliko plina viška da ga spaljujemo i prodajemo za izvoz gotovo badava. Kako spaljuju plin svaki dan vidim kad putujem na posao, a i frend mi radi na tom postrojenju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mramor
Škoda klub / član
RIspekt 1
Škoda
|
 |
« Odgovor #7 na: Studeni 21, 2008, 10:03:47 » |
|
Točno. Ali! Pitanje je koliko bi ih koštalo da taj plin dovedu u proizvodnju, i da li postoji netko u managementu INE i neki tajnik, podtajnik u Vladi koji bi to pokrenuo i podržao. Da li nekom više odgovara da plin poskupi? Ha?  Malo, ali dovoljno. Tek toliko da se više zaradi, a opet ne previše da ljudi i dalje pomalo ugrađuju plinske instalacije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #8 na: Studeni 21, 2008, 10:11:58 » |
|
a što ako plin bude koštao 5 kuna, kako predviđaju, onda plin kontra benzin gubi bitku, a i nas 60 000 naivaca koji smo ugradili plin, zar ne?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #10 na: Studeni 21, 2008, 10:21:45 » |
|
I šta iz toga zaključujemo, netko odozgora nas vuće za nos. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tigar_87
Forumaš
RIspekt 0
felicia 1.3MPi felicia 1.6MPi
|
 |
« Odgovor #11 na: Studeni 21, 2008, 11:46:06 » |
|
zadnjih par dana su velike gužve na banzinskama sa plinom a barel je ispod 50 dolara (jucer rekli na dnevniku) tako da me ne bi cudilo da u utorak u ponoc benzin ode dole a plin gore 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
gogo_2008
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Studeni 21, 2008, 12:39:06 » |
|
a što ako plin bude koštao 5 kuna, kako predviđaju, onda plin kontra benzin gubi bitku, a i nas 60 000 naivaca koji smo ugradili plin, zar ne?
Nevjerojatno! Tko bi to rekao? Zli management ove države opet prevario svoje građane.  Doduše, samo one koji su se polakomili i malo zaletjeli, ali eto... i to su birači... (uz isprike do poda...  ) Ne znam zašto iz većine tvojih osvrta vezanih uz plin ide malo jala poput "onih koji su se polakomili", uopće ne kužim što te muči kod ljudi koji su ugradili i voze na plin. Po meni je sasvim normalna situacija kada čovjek vidi da mu neki troškovi prelaze nekakvu granicu, da pronađe način kako ih smanjiti. Napraviš analizu i vidiš trenutnu situaciju i pokušaš predvidjeti neku bližu budućnost bez "kristalne kugle" i odlučiš. Po meni je plin izvrsna odluka za one koji rade preko 20kkm godišnje (prije 2 godine, sada a i u buduće) Mislim da plin neće poskupjeti pogotovo kod trenutnih cijena nafte. Evo malog povratka u prošlost http://www.vjesnik.com/html/2007/02/20/Clanak.asp?r=gos&c=1, sa kojima bih argumentirao svoje tvrdnje. Dakle cijene benzina su tu negdje i nema nikakvog razloga da plin poskupi, što naravno ne znači da ne može poskupjeti ali poskupljenje nema opravdanja. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tigar_87
Forumaš
RIspekt 0
felicia 1.3MPi felicia 1.6MPi
|
 |
« Odgovor #13 na: Studeni 21, 2008, 01:09:20 » |
|
c/p sa jednog foruma:
Plin definitivno ide gore.Danas je sastanak uprave Ine i vlade...Jednina tema je poskupljivanje auto plina.NAVODNO će nova cijena bit između 4,50-5,00 kn.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mata
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #14 na: Studeni 21, 2008, 01:11:52 » |
|
Nevjerojatno! Tko bi to rekao? Zli management ove države opet prevario svoje građane.  Doduše, samo one koji su se polakomili i malo zaletjeli, ali eto... i to su birači... (uz isprike do poda...  ) Ne znam zašto iz većine tvojih osvrta vezanih uz plin ide malo jala poput "onih koji su se polakomili", uopće ne kužim što te muči kod ljudi koji su ugradili i voze na plin. Po meni je sasvim normalna situacija kada čovjek vidi da mu neki troškovi prelaze nekakvu granicu, da pronađe način kako ih smanjiti. Napraviš analizu i vidiš trenutnu situaciju i pokušaš predvidjeti neku bližu budućnost bez "kristalne kugle" i odlučiš. Po meni je plin izvrsna odluka za one koji rade preko 20kkm godišnje (prije 2 godine, sada a i u buduće) Mislim da plin neće poskupjeti pogotovo kod trenutnih cijena nafte. Evo malog povratka u prošlost http://www.vjesnik.com/html/2007/02/20/Clanak.asp?r=gos&c=1, sa kojima bih argumentirao svoje tvrdnje. Dakle cijene benzina su tu negdje i nema nikakvog razloga da plin poskupi, što naravno ne znači da ne može poskupjeti ali poskupljenje nema opravdanja.  s tobom se u potpunosti slažem, moj stric ima ugrađen plin u fiat bravo,znam nije škoda, dnevno napravi 170 km, relacija KT-ZG , 20 dana u mjesecu i računica mu je jako dobra kad se vozi na plin, s obzirom da plaća još autoput, zašto po tom pitanju ne slijedimo Janeze pa udri po vinjetama
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|