Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:19:54
Škoda ForumŠkoda servisPlinske instalacijeElektronika kad se ugradi plin
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Elektronika kad se ugradi plin  (Posjeta: 690 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« na: Studeni 21, 2008, 04:58:24 »

Ovako, danas na poslu razgovarao sa jednim vlasnikom, ujedno i serviserom u BOSCH servisu, i kaze da jako puno slucajeva ima da na autima u kojima je ugrađen plin, odlazi elektronika. Točnije, nekako se dogodi da se memorija glavnog ECU-a od motora obrise i u sebi ne sadrzi nikakav podatak. Pitanje, dal je do toga doslo zbog "nestrucne" ugradnje, ili pak ima neki drugi uzrok. A to nije prvi put da cujem da plinaši imaju problema sa autom, tj ECU-om. Imao vec par slučajeva kod sebe na poslu. Eto, to je jedna stvar koja i mene brine i zasto sam malo "odugovlacio" sa ugradnjom, a sad mi ni ne treba. Za sad Wink. Dakle, dal ima tko od vas takvih problema? Mislim da je bilo vec nekoliko tema po tom pitanju, al nisam siguran. Uglavnom, upravljanje plinom zna poremetiti glavnu elektroniku automobila. Zasto, ne znam.
Evidentirano

Jesam mali, al sam vrazji Cheesy 

Serviser ECU-a
eNcode
bpp

RIspekt 0

LPG

« Odgovor #1 na: Studeni 21, 2008, 06:33:28 »

imam vec cca 30 tkm na plin i nemam tih problema

al to ovisi vise od auta do auta i kakko mu komp radi

al da mu se mogu pobrisat svi podaci neznam kako

to bas s plinasem treba pricat i vidit
Evidentirano

Skoda 1.8t power by niki piki tuning
mate_st
Forumaš

RIspekt 0

1.4 16V ELEGANCE

« Odgovor #2 na: Studeni 21, 2008, 09:02:23 »

nije sigurno zbog plinske instalacije nego zbog takozvanog PLIN BOOMA...u zadnjih godinu do 2 dana plinska instalacija se stvalja precesto i potraznja je velika...onda se dogodi da svatko tko tu vidi malo zarade pocme sa ugradivanjem i dogada se da nestrucni ljudi uzlaze u posao...ne govorim na pamet govorim iz iskustva...

plinska instalacija kao instalacija uopce nije komplicirana za spojit...ko je gledao kako se spaja par pputa mogao bi sam...sve se svodi na istu shemu i princip... najtezi dio posla je to kasnije ustelovat da auto radi kako treba i da ne izbacuje gresku ili nesto slicno...

tako da se iz ovih razloga dogadaju problemi o kojima ti pricas...
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #3 na: Studeni 22, 2008, 02:51:06 »

ne znam gdje ljudi ugraduju i tko im ugraduje, ali mi mehanicar rekao da ima previse posla sa takvima. ugradeni plin, nakon nekog vrmena elektronika nesto kenja, i auto ne radi... i onda treba saznati zasto.
Evidentirano

Jesam mali, al sam vrazji Cheesy 

Serviser ECU-a
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: