Kupite angelse, i sve super radi.

Onda jednog dana primjetite da samo ringovi na jednoj strani radi. Provjerite osigurac, izgorio. Promjenite, i dalje ne radi. Otvorite taj far i iz njega se osjeti miris paljevine ili topljene plastike. Invertor koji sluzi za paljenje ringova je pregorio.
U mom slucaju, kad sam ga otvorio, vidio sam da je jedan tranzistor eksplodirao

Gornji tranzistor na slici kod trafica.
Problem je sto se ova "plastika" ili sto vec je ovo crno cime je sve zalijano, jednostavno neda ukloniti.
Nakon teme sto napraviti oko ovog problema, arcom daje savjet:
Hahahaha, sretno sa dolazenjem do plocice

Sklop sam po sebi uopce nije kompliciran, ali treba nac odgovarajuci trafo, a za 55kn koliko dode novi inverter sa 2 lampe se uopce ne isplati zafrkavat s time. Ako uspijes doc do plocice onda super, zamjenis tranzistor i sibaj dalje, ali u protivnom fino u Links ili neki drugi ducan i kupi jedan set neonskih lampi za PC. Lampe pokloni susjedu geeku, a inverter u auto...
Eto, danas bio u gradu, prosao par ducana sa informatickom opremom, samo u jednome nasao. Riskirao 71 kn i kupio set sa 2 neonke za PC.

Postojeci invertor donator priključka

Evo kako i izgleda sklop iz nutra:

Malo opisa:
Vidi se da postoje 4 zice na izlazu, 2 za svaku neonku, dok na ulazu je + spojen koji u ovom slucaju se spaja preko prekidaca, te - koji direktno dolazi iz prikljucka za PC napajanje.
Meni to nije trebalo. Operacija pocela. Najjednostavnije, odrezu se žice na starom invertoru i spoje na novi. Ja sam ih osim spajanja namatanjem i zalemio da je 100% siguran spoj. Radio sam 1 po 1 izlaz tj jednu po jednu neonku sam prespajao na druge konektore jer mi se nije dalo opet otvarati sklopic (posto ga vec zatvorio u kutiju) a za slucaj da ne spojim krivo zice. Tu i nije bitno koji je izlaz za koju neonku tj ring u faru. Napajanje i masa - napajanje je zelene boje i arcom mi savjetovao neka stavim diodu u seriju za slucaj da krivo ne spojim. Na starom invertoru se vidi da je na tom zelenom vodicu vec nesto stavljeno u seriju i lako moguce da je to dioda. Taj cijeli dio sam izrezao (znaci steker i nekon te "diode" prerezao) i zalemio. Naravno preko svakog spoja stavio termobužir.
Riješenje:

Ja sam malo duze zice ostavio jer kad sam vadio van mi bile prekratke ove za ringove, ali moguce je i malo krace napraviti.

Ovo je na novom invertoru.
Ako izdrzi bar 6mj, i kasnije nesto pregori, lakse se promjeni samo taj dio. U najgorem slucaju, napravi se jos jedna ovakva operacija

I to je to.
Najveca zahvala ide arcomu