Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:34:05
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1Grijanja/Hlađenje
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: Grijanja/Hlađenje  (Posjeta: 1519 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ivek
Forumaš

RIspekt 0

« na: Studeni 15, 2009, 09:48:58 »

Auto je Fabia Combi 1,9 SDI 2005 g. Imam problem sa grijanjem. Kad iskljucim grijanje i okrenem na skroz hladno ipak puše mlaki ili topli zrak. Onda okrenem na pola i vratim pa prestane grijat. Sparkiram se i kad upalim auto opet grije bez da je neko diral kotacic za regulaviju. Ponekad moram i više puta palit - gasit grijanje da bi prestalo grijat. A najbolja fora je kad puše hladno i od jednom nicim izazvano pocne grijat. Katastrofa.

Nije to problem sad po zimi ali kad zatopli ima da riknem od vrucine. Ekipa pomagajte! Jel imal neko slican problem? Kaj da radim? Glupo mi je raskopat cijelu armaturu radi toga a nemam pojma kaj se događa. I da ako je važno auto ima klimu.
Evidentirano
EdoTz
Forumaš

RIspekt 0

Skoda Octavia 2.0 TDI elegance

« Odgovor #1 na: Studeni 15, 2009, 10:48:41 »

Daj kontakt i prije nego upalis auto prebaci skroz na hladno ili vruce, ali obavezno do kraja i pokusaj  da cujes motoric koji otvara i zatvara klapnu za protok zraka preko radijatora koji se nalazi u kabini. Treba da cujes motoric, doduse tiho ali se cuje, koji jedno vrijeme radi i onda prestane kada zatvori i otvori klapnu. Kod tebe ocito ta klapna ne bude zatvorena do kraja u odredjenom momentu, pa puse toplo. Sad postoje dvije mogucnosti, da ti je kvar u tom mehanickom dijelu klapna-motoric, u sto cisto sumnjam, jer kazes da jedno vrijeme puse hladno i onda samo od sebe pocne puhati vruce, druga je da ti je kvar u upravljackoj elektronici, koja se nalazi iza onih potenciometara za toplo-hladno. Mada bi u oba slucaja dijagnostika trebala ocitati neku gresku. Imas na toj elektronici jedan mali senzor koji, pretpostavljam ocitava temperaturu u kabini i po potrebi otvara i zatvara automatski tu klapnu. E pa sad, mislim da je tu negdje problem...
Evidentirano
ivek
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #2 na: Studeni 16, 2009, 10:21:38 »

OK probat cu se sutra malo igrati s tim. Evo danas situacija. Palim auto u jutro(hladan) ventilacija je namjestena u položaj za hladno(od jucer nije dirano). Kako se motor ugrijava tako i pocinje puhanje toploh zraka. Podignem do oznake 18 C i vratim na skroz hladno, i tako puše dalje hladno s tim da nakon kraceg vremena opet lagano grije,opet ponovim radnju i više ne grije. Auto stoji na parkingu do popodne i opet ista prica kako se grije motor tako krece i grijanje. 
Evidentirano
Atomic
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Studeni 17, 2009, 12:51:00 »

Isti problem imam, rekao bi da je to serijska neka greška, navikao sam se već na to,nema da ćeš ti u fabiji birat temperaturu,ona bira tebe,ili će ti puhat toplo ili ladno Cheesy anyway navikao sam se na to jer su u servisu svaki put rekli da je sve ok a nije. Eto nije utjeha ali znaš na čemu si.
Evidentirano

1.4 MPI = Zvijerčina od motora!
ivek
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #4 na: Studeni 17, 2009, 05:30:21 »

Ma kad bi puhalo ili toplo ili hladno bilo bi dobro ali meni stalno puše toplo, i to nije problem sad ali po ljetu je to katastrofa
Evidentirano
Castor
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4MPI 2002 powered by LPG

« Odgovor #5 na: Prosinac 16, 2009, 08:40:21 »

Jaoooo
Ja sam vlasnik fabije 2 godine (polovne) i imam takav problem od prvog dana.
Naime, problem je sljedeći:
1. Ventilacija ili klima - svejedno je šta koristim, ili grije na maximalu ili hladi na minimum.
Nema sredine da mogu temperirati prostor kako ja hoću
2. Redovito se događa i ovo: u sred puhanja toplog zraka jedno 10 min počne puhati ledeni (također vrijedi i obratno) i onda se samo od sebe vrati ponovo na topli - bez da sam išta dirao
3. Primjetio sam da se ovaj fenomen iz točke 2 zna dogoditi kada promijenim puhanje na noge, znači da to potiče promjenu u temperaturi ventilacije.
Također ako ugasim i ponovo upalim auto (npr. počne mi puhati ono što ne želim a zatekao sam se na semaforu) onda se vrati na staro stanje.

Ovo iz točke 3 mi podsjeća na rješenje što je netko već naveo, tj. da se klapna u sred vožnje ili otvori ili zatvori.

Uglavnom, spremam se otići na redoviti servis pa će valjda to dečki riješiti.

Volio bi da se još netko javi ako je ovo stvarno boljka svih fabia da znamo.
Jer ja sam nadobudno auto već vozio na servis u kuću gdje sam ga kupio pa mi je serviser rekao (maher i pol, nije ni otvorio haubu nego onako odokativno ) - otišao dihtung glave motora i cijena: 3000 kn. 
Lijepo sam se pokupio i rekao ako je posljedica samo ovo s grijanjem - neka ga....

Odonda sam malo pratio po forumima teme vezano za dihtung glave i laički ocijenio da meni to ipak nije otišlo jer nemam nikakvih simptoma drugih koji bi na to upućivali 

nadam se da sam nekima pomogao, a ako imate kakav savjet slobodno recite jer bi volio da mogu ipak malo gospodariti mikroklimom u svom ljubimcu.

pozdrav

Evidentirano

marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #6 na: Prosinac 16, 2009, 09:06:36 »

To sto Castor naveo me muci kod klime, ili je hladno ili topli, nema sredine.Pa i navikao na to. Sto se tice ventilacije, primjetio sam da se ponekad zna desiti da je na toplo, pa pocne puhati hladno, malo okrenem na hladno i vratim na toplo i dalje toplo ide. Ako se stavi na sredinu, skoro pa hladno puse, pogotovo sad zimi. Steta sto ne mogu neku sredinu pogoditi i staviti ugodnu temperaturu, ali nekako sam navikao na to. Musice, al ne zelim se opterecivati previse jer znam da bi to onda kostalo, a mozda i nebi imalo efekta.
Evidentirano

Jesam mali, al sam vrazji Cheesy 

Serviser ECU-a
MTX

RIspekt 0

Škoda 1000 MB + Škoda Fabia Combi 2.0

« Odgovor #7 na: Prosinac 16, 2009, 01:46:43 »

Treba provest adaptaciju s VAG-COM pa bi trebalo radit.
Evidentirano

Ace
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #8 na: Prosinac 18, 2009, 04:26:14 »

Imao sam muke sa time zadnjih 6mj. baš tako počne grijati turbo iz čista mira, a ono namješteno na 18C ili manje, nije mi se dalo ići u servis, pa sam palio i gasio ventilaciju i stvar bi nekako prošljakala .
Onda sam nekidan mjenjao autoradio i kako sam poskidao plastičnu masku kod - onu gdje se regulira grijanje/ hlađenje i smjer. i vidio termo-diodu, a na nju sam i odpočetka sumljao, jer je ona klapna radila. Malo sam pritisnuo diodu i pročistio one rupice na plastici što vode do diode. I odjednom shvatim da mi regulacija savršeno radi.   
Evidentirano
EdoTz
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #9 na: Prosinac 19, 2009, 08:52:26 »

A gdje se tacno nalazi ta dioda, kako je nazivas, mada mislim da se radi o PT100 sondi, a ne o diodi.Huh?
Evidentirano
Ace
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #10 na: Prosinac 21, 2009, 11:48:33 »

A gdje se tacno nalazi ta dioda, kako je nazivas, mada mislim da se radi o PT100 sondi, a ne o diodi.Huh?
Ispod auto radia,imaš pretinac za stvari, ispod toga nalazi se plastična front - maska gdje se podešava temperatura i brzina ventilatora, uključenje klime.
Najbolje je da izvadiš ladicu ako si u mogućnosti i plastične letvice sa strane i zatim skineš masku koj nije zašerafljena nego je na klik koliko se sjećam.
Kad skineš masku  tamo ćeš ugledati diodu , odnosno sondu. Točan položaj odgovaraju reštkastim rupama na samoj plastičnoj maski.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan. 
Evidentirano
EdoTz
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #11 na: Prosinac 21, 2009, 01:19:11 »

Mislim da znam o cemu govoris. Na toj plocici pored te iste sonde se nalazi i mikro ventilator koji ususava vazduh iz kabine, a ta sonda ocito mjeri temperaturu u kabini. Ja imam slicnih problema ali se kod mene ne radi u toplom-hladnom, vec sto nekad mogu da upalim klimu, a nekad ne, pa sam mislio da i meni ta ista stvar stvara probleme, ali vise nisam siguran, jer moja nije bila zaprljana, a i otvori na plasticnoj maski su cisti.
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #12 na: Kolovoz 07, 2010, 06:36:43 »

Da ne pisem novo, a vezano na ovo. Uglavnom, kad krenuo prije pola sata za varazdin, i jedno 2 km od kuce meni toplo u autu. Otvorim prozor, al ipak toplo. Pogledam dolje i vidim da temperatura na 20. Mislio da zbog toga. Stavim na skroz hladno, i dalje toplo puse. Mjenjam vruce-hladno, ne pomaze. Ventilacija na 4, i to, nista. Klima, ventilacija na 4, haldno, toplo. nista. I dalje vruci zrak. Na 30km relaciji sam isprobao to previse puta. Na kraju odustao, ugasio ventilaciju, toplo i dalje, pa malo i vruce. Pokusao jos par puta, nema efekta. U vz ugasio auto, izasao, vratio se za 10 min, krenuo dalje, probam, malo manje topli zrak ide. Probam sa klimom, poceo mlaki zrak puhati i prema hladnome ide. Sad, kako ce biti kad opet sjednem, ne znam, al sutra je nedjelja i nemam kud otici na servis pitati za djelove ili sto vec. Jel bi pomoglo ako se taj senzor promjeni ili sto? Ima tko kakav savjet. Samo nemojte tipa otvori prozor i sl.
Evidentirano

Serviser ECU-a
Vuk
Škoda klub / član

RIspekt 12

Fabia1.9TDI Elegance+Yeti Experience 2.0TDI 170

« Odgovor #13 na: Kolovoz 07, 2010, 09:08:57 »

Dogadja li se da se ugasi i lampica na prekidacu klime ili i dalje svijetli, a klima ne radi. Ako se gasi i lampica onda pretpostavljam da ces na VAG COM naci ovakvu gresku:

Address 08: Auto HVAC
   Part No: 6Y0 820 045
   Component: Klimaanlage        X0760

1 Fault Found:
00818 - Sensor for Evaporator Outlet Temperature (G263)
            30-00 - Open or Short to Plus

Treba promjeniti taj senzor.
Ako lampica upaljene klime svijetli, a klima ne radi onda moze biti i gori problem.
Evidentirano

<a href="http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf" target="_blank">http://img.photobucket.com/albums/v13/favorieten/car-clocks/skoda-auto.swf</a>
Fabia 1.9 TDI + Yeti 2.0 TDI =130+170= 300 dizelskih konja u garazi
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #14 na: Kolovoz 08, 2010, 06:26:15 »

Danas probao, klima radila. Al provjerit cu taj senzor. Nadam se da nije skup
Evidentirano

Serviser ECU-a
 Str: [1] 2   Gore
Ispis