Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 10:50:48
Škoda ForumŠkoda AutomobiliSuperb mk1zupcasti remen
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: zupcasti remen  (Posjeta: 2478 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zlaja11
Forumaš

RIspekt 0

« na: Prosinac 06, 2009, 03:13:49 »

Imam jedno pitanje oko promjene zupcastog remena.Imam superbu 2003 godiste koja je presla 98000km,u knjizi stoji da se zupcasti remen mjenja svakih 180000km.A sa druge strane sam cuo da se mora mjenjati svakih 6 godina bez obzira na kilomertrazu,to nigdje nisam procitao u knjizi pa me zanima dali neko zna ista oko toga.  Neradi mi se to sad bas ako nemoram jel ovdje je poskupo da se to odradi.Izade oko 550 eura.
Evidentirano
fabioso
Forumaš

RIspekt 0

leteca knedlicka

« Odgovor #1 na: Prosinac 06, 2009, 06:25:26 »

ili kilometri ili godine obavezno jer ak rikne remen biče suza
Evidentirano

I LOVE SPEK & LUK
vladimir25
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #2 na: Prosinac 06, 2009, 07:24:33 »

svakih 5 godina ili kilometraža. 5 godina je vrijeme trajanja gumenih dijelova
Evidentirano
core_zero
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #3 na: Prosinac 07, 2009, 07:37:29 »

6 godina ili 180 tisuča po knjižici.

Pošto ti auto više nije pod garancijom možeš i čekati tih 180kkm ali onda na svakom servisu OBAVEZNO provjeri stanje zupčastog! Ja bih ti preporučao da ga promijeniš na 120kkm iako je u dobrom stanju jer je 180kkm poprilično puno, a kod tebe izgleda da će tada biti star 10g.

Pucanje zupčastog na novim motorima znači u pravilu totalka motora...
Evidentirano
zlaja11
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #4 na: Prosinac 07, 2009, 05:25:20 »

To me je zanimalo dali se moze vidjeti jel zupcasti uredu,golim okom.To sam i ja mislio da promjenim na oko 120000. .Na audiju sam mjenjao na 120000, a tamo je u knjizici stajalo 120000 ili 5 godina.Ja nisam nasao u superbovo knjizici da stoji  6 godina ili 180000 za mjenjanje remena.Kilometraza ima ali ne godine
Hvala za odgovore.
« Zadnja izmjena: Prosinac 07, 2009, 06:19:35 od arcom » Evidentirano
core_zero
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #5 na: Prosinac 07, 2009, 08:02:06 »

Vrši se vizualna provjera stanja ramena i provjera nategnutosti. Remen ne smije imati nikakve (ili njih jako malo) pukotine na vajnskoj strani, ne smiju biti oštećeni bokovi (rascufane niti) i s donje strane remena moraju svi "zubi" biti na broju. Obično se rukom provjeri da li je remen dovoljno napet.

Ovo sve možeš napraviti i sam ako znaš kako skinuti zaštitnu plastiku...
Evidentirano
lageros-zg
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #6 na: Ožujak 19, 2010, 07:55:11 »

Kako sam od prije koji dan postao članom ovoga foruma i kao tvrtka koja se bavi prodajom rezervnih dijelova, a ovo baš spada u našu primarnu djelatnost, iz nekog prodajnog iskustva za pultom, ali i prakse što naši klijenti i kupci imaju, distribucija nije stvar za zezanciju i općenito kod gumenih dijelova je rok nekih 5-6 godina i to u stanju mirovanja, a kamo li još dok su i u stanju djelovanja. Materijali sami po sebi rade i često ne rade u savršenim uvjetima.

Ja sam prije kratkog vremena napravio jednu pokusnu stranicu, pa i tamo možete pronaći nešto zanimljivih stvari i informacija koje bi vam možda mogle pomoći, a i ako vam zatreba bilo kakav stučni savjet, slobodno me možete kontaktirati.
http://lageros-auto-moto.webs.com/dijelovimotora.htm

Inače bi bilo dobro da uvijek kažete o kojem modelu vozila se radi, kubikaža i snaga, te klima, ABS i takve sitnice.

Evidentirano

Ležajevi, natezači, pumpe vode, remeni, simerinzi, Loctite, kočioni sistemi, filteri, svjećice i grijači, kvačila... http://lageros-auto-moto.webs.com
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: