Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 08, 2012, 09:48:44
Škoda ForumŠkoda servisPlinske instalacijePeticija
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Peticija  (Posjeta: 424 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Goran666
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 mpi + lpg

« na: Prosinac 17, 2009, 10:21:06 »

preuzeto sa forum.hr pa da se pokrene nesto oko cijene plina i ostalog.

Dragi moji autoplinaši, ja sam Vam tu novi...ali sam shvatio svu bit jedne akcije koja je pokrenuta od strane Hrvatske UNP udruge u svezi potpisivanja Peticije i Pristupnice za članstvo.
U svakom slučaju EVO GDJE I KAKO MOŽETE USPJEŠNO SVE SKINUTI I U SKLADU S PRAVILIMA PETICIJE POTPISATI: odite na sljedeće linkove:
http://lpg-cefta.info/pdf/nesteziteomcu.pdf
http://lpg-cefta.info/pdf/pristupnica.pdf
http://lpg-cefta.info/pdf/peticija.pdf
naime, ja sam član Regionalne UNP asocijacije koja je dala punu potporu Hrvatskoj UNP udruzi i na svojim je stranicama već postavila linkove kako bi svatko tko smatra da to treba podržati mogao isprintati i potpisati kako peticiju tako i Pristupnicu.
Ističem, pristupnica je za Vozače koji će u udruzi imati status Počasnog člana Vozača koji u prvoj godini članstva nema nekakvih obveza osim da ako želi uplati od 2-10 kn za članstvo kao mali znak potpore, tek toliko da se pokriju troškovi slanja oznake Ekološki osviješteni vozač /vidi pristupnicu/.
Isto tako GDJE OSTAVITI PETICIJU? Imate tri mogućnosti: poslati mailom na
e-mail: hrvatska.unp.udruga@gmail.com ; ili na faks: 01/5560786; ili bilo kojem ovlaštenom serviseru za autoplin u RH.
Koliko znam, redizajniraju se službene stranice Hrvatske UNP udruge i budu do kraja tjedna gotove gdje ćete onda moći saznati još više informacija.
Do sada je prikupljeno više od 2.000 potpisa diljem Hrvatske!!!
Pomozite da prikupimo svih 65.000 koliko nas ima vozača na autoplin u Hrvatskoj!
I za Vašu informaciju, Regionalna UNP udruga je udruga za zemlje članice CEFTA grupe /od Hrvatske do Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Albanije pa do Moldavije/ i aktivno radi na implementaciji iskustava iz EU glede autoplina. Jedino u Hrvatskoj se svi oglušuju na naše intervencije. Pomozite da Hrvatska ne ostane jadna grana na Europskom autoplinskom forumu s najskupljim i najnekvalitetnijim plinom!

Evidentirano
Goran666
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 mpi + lpg

« Odgovor #1 na: Prosinac 17, 2009, 10:22:26 »

Evo vam teksta sa zahtjevima HUNP udruge prema zakonodavcu kao i formular za potpisivanje peticije podrške tim zahtjevima.
Imajući u vidu da se u zemljama EU propan butan plin smatra ekološki prihvatljivim alternativnim
gorivom kojeg mnoge zemlje članice i financijski podupiru kod uporabe, smatram da i Hrvatska,
odnosno Vlada RH treba:
1) konačno ukapljeni naftni plin JAVNO prihvatiti i poticati u korištenju kako prometu tako i u
svakodnevnom životu i radu;
2) odrediti se da li je autoplin ekološki prihvatljiv za očuvanje čovjekovog okoliša u Hrvatskoj;
3) odrediti se prema vođenju državne i cjenovne politike naftnih kompanija kao povlaštenog
alternativnog goriva koji doprinosi zdravijem zraku, smanjenju oboljelih od respiratornih i
kancerogenih bolesti, broja bolovanja i troškovima liječenja oboljelih osoba;
4) posebno se založiti da se smanji korištenje benzinskih i dizelskih motora za koje je znanstveno
dokazano da su veliki zagađivači zraka i sukrivci brojnim bolestima, ali i da se potakne
paralelno korištenje autoplina i dizelskih goriva u kamionima i drugim teškim gospodarskim
vozilima;
5) poticati cjenovni odnos za autoplin od 50 % cijene Eurosuper 95 benzina;
6) ukinuti dodatna davanja kod ugradnje uređaja i opreme za autoplin u osobna i gospodarska
vozila te početi primjenjivati najnovije propise usklađene s EU;
7) poticati uporabu autoplina u javnom prijevozu, javnim uslugama poput taksi službi, hitnoj
medicinskoj pomoći, poštanskom prijevozu, velikim gospodarskim voznim parkovima i sl.
Cool odrediti se da li je i koliko ukapljeni naftni plin važan energent za RH u energetskoj bilanci
kao što su to učinile Vlade Velike Britanije, SAD, Japana, Njemačke, Rusije i mnogi drugi;
9) kroz porezno priznate troškove omogućiti građanima da svaku preinaku osobnog ili
gospodarskog vozila na autoplin na kraju godine prikažu i kao poreznu olakšicu /do 12.000 kn
godišnje/;
10) u suradnji s naftnim kompanijama u Hrvatskoj aktivno raditi na promicanju, informiranju,
edukaciji i poticanju građana i poduzetnika za korištenje UNP-a u prometu i očuvanju okoliša.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: