Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Veljača 06, 2012, 12:39:49
Škoda ForumŠkoda AutomobiliFabia mk1instrument tabla
 Str: [1] 2   Dolje
Ispis
Autor Tema: instrument tabla  (Posjeta: 1343 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
robi_ri
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 comfort 2000.g

« na: Veljača 20, 2010, 07:49:13 »

imam problem sa pokazivačem temperature na tabli tj., nekad radi nekad ne a u zadnje vrijeme više ne nego da...imam drugu tablu na njoj je ok samo je kodirana.sta napravit?dali ovu pokusat popraviti i koliko bi doslo ili dekodirati drugu(100E dekodiranje+50E tabla)?
Evidentirano
smsb
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 mpi+lpg

« Odgovor #1 na: Veljača 20, 2010, 11:17:16 »

To se meni događalo i otkad sam zamjenio indikator na hladnjaku (dolje ispod akumulatora)sve super. Uzeo sam neki bolji, oko 140 kn.
Evidentirano
Atomic
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #2 na: Veljača 20, 2010, 11:36:41 »

Možeš pojasni malo "indikator na hladnjaku"? ja imam isti problem pa je bilo govora o nekom termostatu da se mora mjenjat blabla uglavnom je to isto ili? što pitam čovjeka na rezervnim djelovima?
Evidentirano

1.4 MPI = Zvijerčina od motora!
robi_ri
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 comfort 2000.g

« Odgovor #3 na: Veljača 20, 2010, 03:40:02 »

ja sam mijenjao termostat jer se raspao...al ukopcam drugu tablu sve ok...pa mi to malo cudno...
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #4 na: Veljača 21, 2010, 11:34:19 »

znas i ja malo zbunjen ovim "isprekidanim" objasnjenjima.
Znaci nije ti pokazivao dobro temperaturu. Promjenio si termostat. Nakon toga i dalje ne pokazuje dobro. Sa drugom tablom radi bez problema? --> ako je tako, onda moguce da je u tabli problem. Mozda kontakti na motoricu ili na stekeru.

Kodiranje -> e sad, ne znam kolko se kuzis u elektroniku i lemljenje, ali ako imalo nesto znas, to si sam mozes napraviti. Najjednostavnije je sa stare table prebaciti chip na novu tablu i radit ce. Koji tocno, ne znam, al znam da ima 8 nozica. Trebalo bi tablu pogledati. U najgorem slucaju prebacis sve te male chipove i probas u autu.
Evidentirano

Jesam mali, al sam vrazji Cheesy 

Serviser ECU-a
MTX

RIspekt 0

Škoda 1000 MB + Škoda Fabia Combi 2.0

« Odgovor #5 na: Veljača 21, 2010, 12:00:54 »

Jednostavnije iskodirat tablu pomocu kabela nego lemit sve cipove, ako je od istog modela motra to se moze bez problema samo treba imat kod imobilezra od auto s kojeg je tabla.
Evidentirano

marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #6 na: Veljača 21, 2010, 12:02:54 »

A gle, za 100€ si sam prebacis to. U biti je samo jedan chip u pitanju, ne svi. Tesko mi sad pogadati na pamet. Wink
Evidentirano

Serviser ECU-a
smsb
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 mpi+lpg

« Odgovor #7 na: Veljača 21, 2010, 12:52:12 »

Možeš pojasni malo "indikator na hladnjaku"? ja imam isti problem pa je bilo govora o nekom termostatu da se mora mjenjat blabla uglavnom je to isto ili? što pitam čovjeka na rezervnim djelovima?

Kad je auto hladan pokazivač se nije micao s nule a kad ga ugasim nakon par km i ponovo upalim sve radi normalno. Jedino je nekad u vožnji znao past na nulu i opet ga ugasim i upalim i opet normalno. Otkad sam promjenio taj indikator sve radi normalno već 6 mj. Ne znam kako se zove ali nalazi se dolje na hladnjaku gdje se antifriz ispušta. Možda je kod tebe nešta drugo ali kod mene je bilo tako. Ako je termostat onda bi pokazivač temperature radio jedino se ne bi digla na radnu temperaturu. To je moje mišljenje, sad...
Evidentirano
robi_ri
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 comfort 2000.g

« Odgovor #8 na: Veljača 21, 2010, 02:30:59 »

Jednostavnije iskodirat tablu pomocu kabela nego lemit sve cipove, ako je od istog modela motra to se moze bez problema samo treba imat kod imobilezra od auto s kojeg je tabla.
elektroničar mi je rekao da on bezproblema(100E) skine kod sa table i ubaci moj...
a imobilezer je vjerovatno negdje u metisu skupa sa skoljkom...
inace tabla je od istok auta samo cup verzija...
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #9 na: Veljača 21, 2010, 02:45:02 »

Kod se nalazi u chipu. Kad se "skida" kod, onda se prvo sa jedne table iscita pa ucita u drugu, ili se samo chip prelemi. Ovisi koja metoda. Wink
Evidentirano

Serviser ECU-a
robi_ri
Forumaš

RIspekt 0

Fabia 1.4 comfort 2000.g

« Odgovor #10 na: Veljača 21, 2010, 02:51:12 »

ma da sve to stoji...ja sa lemilicom nisam bas na ti za takve stvari a tu u rijeci neznam nikog neko topica(ELTI) da se bavi takvim stvarima...a 100E je malo previse po meni...
Evidentirano
marcovz
Forumaš

RIspekt 1

Fabia 1.4MPI 2003 god

« Odgovor #11 na: Veljača 21, 2010, 03:26:35 »

hmm, pa ima ljudi... mozda se javi netko Wink
Evidentirano

Serviser ECU-a
Atomic
Forumaš

RIspekt 0

« Odgovor #12 na: Veljača 22, 2010, 11:10:42 »

Kad je auto hladan pokazivač se nije micao s nule a kad ga ugasim nakon par km i ponovo upalim sve radi normalno. Jedino je nekad u vožnji znao past na nulu i opet ga ugasim i upalim i opet normalno. Otkad sam promjenio taj indikator sve radi normalno već 6 mj. Ne znam kako se zove ali nalazi se dolje na hladnjaku gdje se antifriz ispušta. Možda je kod tebe nešta drugo ali kod mene je bilo tako. Ako je termostat onda bi pokazivač temperature radio jedino se ne bi digla na radnu temperaturu. To je moje mišljenje, sad...

Isti simptomi, baš isti.
Evidentirano

1.4 MPI = Zvijerčina od motora!
brda2
Forumaš

RIspekt 0

fabia 14 mpi

« Odgovor #13 na: Ožujak 07, 2010, 06:17:10 »

šta si na kraju napravia.....taklu ili indikator......
Evidentirano

14 mpi
kunica
Forumaš

RIspekt 0

ŠKODA FOREVER

« Odgovor #14 na: Ožujak 07, 2010, 06:53:09 »

kolko se ja kužim u to sve, na kileru na fabiji nema nikakav indikator već samo termoprekidač
Evidentirano

Ti braco samo polako!
 Str: [1] 2   Gore
Ispis
« natrag naprijed »
Skoči na: