Taaky
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« na: Veljača 28, 2010, 10:23:59 » |
|
pozdrav...kako mi nesto skripi u kabini kad se vozim..to udara u mozak...kad pritisnem na vozacevoj strani konzolu..znaci gdje je ono temp klima i ono..prestane da skirpi ....sad me zanima kako cu to rastavit ..da vidim sta mi kida zivce iz dana u dan..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #1 na: Veljača 28, 2010, 10:56:28 » |
|
Sjekirom  Imas hrpu torx sarafa (T25, ako se ne varam) s donje strane armature. Sagni se i baci pogled i vidjet ces ih. Tri komada su po gornjoj strani suvozacevog pretinca (treba otvorit vrata pretinca). Po 1 je sa strane, ispod bocnih poklopaca, 2 su lijevo i desno od volana i do njih se dolazi tako da se komad plastike izmedu volana i instrument table izvuce van. Jos 2 komada su na sredisnjem dijelu, ispod krajnjeg lijevog i desnog "prekidaca". Plastike u sredini uglavnom idu van na cupanje. Za skinut plastiku od HVAC-a, treba ju uhvatit s donje strane i povuc prema mjenjacu. E da, jos 4 sarafa se nalazi ispod HVAC-a, 2 lijevo, 2 desno. Od toga 2 krajnja drze plastiku, a 2 unutarnja drze modul HVAC-a. Jasno sve? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #2 na: Ožujak 01, 2010, 08:12:11 » |
|
A ako hoćeš skinuti središnju konzolu, imaš još 3 šarafa. 2 su gore, ispod prekidača za grijač zadnjeg stakla, a jedan je u sredini, iza radia. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #3 na: Ožujak 01, 2010, 08:55:49 » |
|
E da, i jos su 2 sa strane, kada skines lijevu i desnu stranu armature. Tako da za skidanje samo sredisnjeg dijela trebas skinut doslovce sve.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
Kako se čuje šepavi TDI? Ovako: Pazi kaktussssssssssss! Šta ne paziššššššššššš?!
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #4 na: Ožujak 01, 2010, 09:08:12 » |
|
Ubit ćemo čovjeka u pojam...  Nema li još jedan kod nogu vozača? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Taaky
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #5 na: Ožujak 01, 2010, 09:29:40 » |
|
auu brate..pade mi mrak na oci od sarafa...a zar se nemoze skinut samo ono dole gdje je vent,klima,i to..jer mi dole nesto skirpi..i pritisnem s lijeve strane pa prestane..a nekad to prece onde ispod tipke za sva 4 zmigavca..pritisnem i prestane cvilit..pustis ono po svome nastavi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #6 na: Ožujak 01, 2010, 09:41:07 » |
|
Ma vecina tih sarafa je visak - meni fali 50% sarafa pa sve stoji na mjestu  Jos mi je i auto laksi  Taaky> Dolje moze cvilit dosjed sredisnjeg dijela armature - sagni se i pogledaj lijevi i desni rub - vidjet ces gdje se armatura spaja sa plastikom koja ide dalje prema mjenjacu. Za test probaj ugurat komadic tkanine na spoj i vidi da li to pomaze ili ne. Problem sa zveckanjem sredisnjeg otvora ventilacije je vrlo dobro poznat englezima  Znam da skidaju otvor van i nesto pile unutra...cek da nadem link... EDIT: Evo link: http://briskoda.net/forums/topic/60566-dashboard-creak-fabia/(ako nisi registriran na forum mislim da neces vidjet slike, ali opis postupka je tamo)
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 01, 2010, 09:45:31 od arcom »
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #7 na: Ožujak 01, 2010, 09:41:34 » |
|
Ono di su 4 žmigavca se samo čupa van, oprezno...  A HVAC vadiš tako da odšarafiš dva šarafa od ispod i vodjet ćeš kopče kad skineš plastiku na kojoj su označeni položaji ručica... I onda kemijaj u koji položaj zakreneš da izvadiš i tako to... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #8 na: Ožujak 01, 2010, 09:47:27 » |
|
S time da se HVAC drzi na jednoj ili dvije sajle (ovisno da li ima klimu ili ne) koje su prilicno kratke i dobro ces izgrebat prste dok ih skines  U principu nije toliko problem skinut to cudo van kolika je muka kod vracanja na mjesto.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #9 na: Ožujak 01, 2010, 09:53:44 » |
|
Mislim da je odustao... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #10 na: Ožujak 01, 2010, 10:34:44 » |
|
Ah, pa nije to toliko komplicirano  Lakse nego puzle slagat 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
grga22
Škoda klub / član
RIspekt 3
|
 |
« Odgovor #11 na: Ožujak 01, 2010, 10:35:57 » |
|
Apsolutno... Pogotovo one koje nemaju nikakvu sliku...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Taaky
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #12 na: Ožujak 01, 2010, 03:19:42 » |
|
jos nisam odusto..  ...probacu to uradit..prvo cu probat to sa spajanjem..jer kad pritisnem onda ne skripi..sto daje neki znak da se cesu dvije plastike..ili nesto...pa cu probat to..a ako ne onda mi negine rastavljanje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
arcom
Vidim teee...
Predsjednik kluba
RIspekt 4
Waldorf
|
 |
« Odgovor #13 na: Ožujak 01, 2010, 03:27:03 » |
|
Nije to toliko komplicirano kao sto smo Grga22 i ja objasnili  Ali pazi! Jednom kad rastavis sve, onda ces pocet periodicno rastavljat armaturu...gore nego droga 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Tako Divlje Ide...
|
|
|
Taaky
Forumaš
RIspekt 0
|
 |
« Odgovor #14 na: Ožujak 01, 2010, 06:57:33 » |
|
vidjecemo..znam kako je to...ja kreno sa skutom..kad sam uzeo reko necu nista dirat..kod mene ce bit u maju godinu dana..svega sam rastavio ..i popravio ..i nadodo ..nisam normalan..a da juce su fabiani popravljene oci ..ocistili smo farove i osmirglali..nisam mogo vjerovat kako udze onolika prasina i da ispuca lak..sad su ko novi..nemogu se prepoznat..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|